ContactaEN
Sala de premsa
Sales de premsa dels departaments
event_note Nota de premsa

Espadaler inaugura l'Escola d'Estiu de l'ISPC que tracta la implicació de la societat en la seguretat

Interior
 
  • L’Escola d’Estiu, que enguany celebra la seva quarta edició, té lloc els dies 2, 3 i 4 de juliol
 
  • Sota el títol “Societat segura. Societat compromesa”, l'Escola d'Estiu aborda diferents aspectes relacionats amb la seguretat des de la importància que té la implicació i la participació de la societat per reforçar i millorar la seguretat a tots els àmbits: emergències, protecció civil, seguretat ciutadana, i seguretat viària i mobilitat
  
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, acompanyat de la directora de l’ISPC, Núria Aymerich, ha inaugurat avui la IV Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), dedicada a la participació de la societat en la seguretat, destacant que després de tres anys l'Escola és un projecte ja consolidat.
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha remarcat la importància de la coresponsabilitat per aconseguir una societat segura afirmant que "la seguretat és una coresponsabilitat que ens pertoca a tots, ens calen actituds responsables".
 
Espadaler també ha volgut posat èmfasi en algunes de les fites aconseguides per l'ISPC. "Hem fet un salt qualitatiu en l'àmbit universitari amb la creació del Grau universitari en Seguretat", ha dit. Sobre això, el conseller ha explicat que la inscripció està oberta i que el Grau en Seguretat s'impartirà el proper curs amb normalitat.
 
El titular d'Interior ha recordat també altres objectius de l'ISPC, entre ells, l'obertura internacional: "Hem estat reconeguts per diferents organismes europeus i això ens ha de fer sentir orgullosos".
 
Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Núria Aymerich,  ha  posat de relleu que l'Escola d'Estiu "pretén apropar el coneixement de la seguretat a la societat i té com a  objectiu compartir i crear coneixement".
 
Avui la conferència inaugural, sota el nom "El capital humà i l’enfortiment institucional com a vies per reforçar la seguretat i la qualitat social" ha anat a càrrec del periodista especialitzat en política internacional i exdirector de La Vanguardia, Lluis Foix, mentre que les conclusions les farà el responsable principal del grup de recerca sobre “Llibertat, Seguretat i transformacions de l’estat” del departament de Ciència Política i de Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Lluis Pérez Francesch.
 
Amb el títol “Societat segura. Societat compromesa”, la quarta edició de l’Escola d’Estiu de l’ISPC aborda diferents aspectes relacionats amb la seguretat des de la perspectiva de la importància que té la implicació i la participació de la societat per reforçar i millorar la seguretat a tots els àmbits.
 
Durant tres dies s’aborden diversos temes com ara les experiències de participació ciutadana en la seguretat, de sensibilització o de formació, entre d’altres. La col·laboració entre empreses i universitats en la construcció de la seguretat,  les tecnologies existents per a aquest àmbit, o el model de seguretat del Mobile World Congress.
 
L'Escola d'Estiu compta amb la participació de professionals de diferents àmbits, tant de l’àmbit de la seguretat com de l’àmbit empresarial, acadèmic institucional o de la comunicació, entre d'altres.
 
En concret, la jornada d'avui exposa els efectes pràctics de les normatives de seguretat, el seu excés o el seu defecte, i les conseqüències que se'n deriven amb una taula rodona sota el nom: Les normes són garantia de seguretat ciutadana? moderada per la directora general d'Administració de Seguretat del departament d'Interior, Maite Casado, i amb la intervenció, entre d'altres, de l'Inspector Cap de l’Àrea de mediació, negociació i responsabilitat social corporativa dels Mossos d'Esquadra, Xavier Pastor. I, en una segona taula, moderada pel secretari executiu de la Càtedra Ethos d'ètica aplicada de la Universitat Ramon Llull, Cristian Palazzi, s'exposen diferents experiències de participació ciutadana en la seguretat com la Patrulla Jove de Salou, el Procés educatiu en joves i adolescents per a la mobilitat segura en vehicles per part del Servei Català de Trànsit, Les messes de seguretat i convivència de Rubí, el Self-policing en ordre públic: l'experiència sueca i el Paper del voluntariat de Protecció Civil de Castell-Platja d'Aro.
 
Les jornades s’adrecen a tota la ciutadania i, enguany, el primer dia s'ha celebrat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya; demà dijous i divendres l’Escola es desplaçarà a Barcelona, a la Fira de Barcelona i al Palau Robert, respectivament.
 
 
 
1
Imatges
Imatges
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia