- Durant el dia d'avui i fins la tarda les tempestes poden afectar tot el territori excepte a la zona litoral i prelitoral de Barcelona i Girona
- A partir del vespre i durant la matinada, les precipitacions intenses quedaran limitades al sud del país
- Demà a la tarda les tempestes s'estendran per tota la franja oest i al matí al Pirineu Occidental i Terres de l'Ebre
- A més, a partir de demà dijous a la tarda es poden donar onades superiors als dos metres (maregassa) a la meitat sud del país i caldrà molta precaució en el bany a platges


Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de precipitacions intenses durant el dia d'avui a gran part del territori. L'episodi de pluges s'allargarà tot el dia de demà i es podria estendre a divendres. A més, a partir de demà a la tarda es poden donar onades superiors als 2 metres a la meitat sud del país.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es manté la previsió de superació del llindar d'intensitat de pluja per avui i demà (20 litres per metre quadrat en 30 minuts). Pel dia d'avui es preveuen pluges intenses a gran part del territori durant la tarda exceptuant les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. A partir del vespre i durant tota la matinada de dijous l'afectació quedarà més limitada al sud del territori, a les Terres de l'Ebre, i també al Pirineu Occidental al matí. Al llarg de la tarda de demà la probabilitat de tempestes s'anirà estenent per tota la franja oest de Ponent.

Aquest episodi de pluges intenses es pot allargar fins divendres. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa i pedra. A més, es podran produir alguns fenòmens de temps sever.

Per dijous també es preveu la superació del llindar d'acumulació de pluja (100 litres per metre quadrat en 24 hores) a les comarques del Montsià, Terra Alta i Baix Ebre, sobretot a la zona dels Ports de Beseit.


 
Estat de la mar

A la meitat sud del litoral es preveuen onades superiors a dos metres d'alçada (maregassa) de cara a la tarda i vespre de dijous. Hi haurà mar de fons del nord-est. Caldrà doncs extremar la precaució en el bany i vigilar el color de la bandera (vermell bany prohibit i groc bany amb precaució).
 
Davant de l'episodi d'onatge previst per demà a la tarda, protecció Civil de la Generalitat recomana:
-          Si hi ha fortes onades no us banyeu ni us quedeu a la platja. Respecteu els senyals de perill.
-          Tingueu molta precaució en les activitats recreatives o professionals al mar, cal evitar-les en cas de grans onades.
-          No accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força. Respecteu els tancaments d'accessos a aquests punts, són per la vostra seguretat.
-          No us atureu a contemplar les onades, eviteu posar-vos en perill.
-          Allunyeu-vos d'espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop. Busqueu un lloc segur.
-          Si algú cau a l'aigua truqueu immediatament al 112 i no perdeu de vista el punt exacte de la caiguda per indicar-ho als serveis de salvament.
-          Si caieu a l'aigua nedeu en direcció oposada a les roques i intenteu resistir flotant, sense fer cap altre esforç, en espera de socors.
 
 
Maniobres en embassaments

Pel que fa a embassaments es mantenen les maniobres ordinàries a La Mitjana amb un cabal de 23m3/s. Com a conseqüència d'això, el cabal de riu Ebre és superior a l'habitual dins de valors fora de risc.
 
Segons ha comunicat Endesa Generación el divendres dia 4 de juliol es preveu una nova crescuda de l'Ebre per realitzar el control de la proliferació de macròfits al Baix Ebre. Aquesta informació ja s'ha fet arribar a les sales operatives i als municipis afectats.
 
 
Davant la previsió de xàfecs, Protecció Civil de la Generalitat recomana revisar que els embornals i desaigües estan nets de fulles o materials que impedeixin el desguàs correcte. Comproveu també que la bateria del telèfon mòbil està ben carregada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions <http://www.gencat.cat/interior/inundacions

Si conduïu amb pluja extremeu les precaucions, modereu la velocitat i augmenteu la distància de seguretat. Tingueu en compte els consells de conducció amb condicions meteorològiques adverses del Servei Català de Trànsit: http://bit.ly/1l4O9vN