·        El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig ha presentat avui aquesta nova acceleradora “un instrument modest però que té un efecte multiplicador i catalitzador per sumar esforços i aconseguir resultats”.
 
·        L’objectiu del programa Start-Up Catalonia és que cada empresa redueixi el període de validació i d’arribada al mercat del seu producte o servei i aconsegueixi que els equips promotors es capacitin per executar un pla de creixement.
 
·        Start-Up Catalonia i Redessa gestionaran conjuntament aquesta acceleradora. Les empreses poden presentar la sol·licitud per participar-hi de l’1 al 25 de juliol per començar a treballar a l’octubre.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presentat aquest dimecres a Reus la sisena acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-up Catalonia. En l’acte de presentació han acompanyat el conseller el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; la directora del Catalunya Emprèn de la Generalitat, Núria Betriu; l’alcalde de Reus, Carles Pellicer i el tinent d’alcalde de Treball, Activació Econòmica, Projectes i Habitatge de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés.
 
El Conseller ha presentat les acceleradores de la Generalitat com un “un instrument modest però que té un efecte multiplicador i catalitzador per sumar esforços i aconseguir resultats”.
 
Felip Puig ha destacat també el paper de les acceleradores en la necessitat d’estimular “la creació de riquesa” i el compromís del Govern de la Generalitat en l’impuls a “l’emprenedoria que el nostre país té i ha tingut” per accelerar la recuperació econòmica.
 
El centre donarà suport al creixement d’empreses de fins a 5 anys de vida; amb un servei, producte o model de negoci innovador; que tinguin  vocació internacional, i capacitat per créixer i crear llocs de treball. En finalitzar el programa Start-Up Catalonia, s’espera que les empreses acompanyades incrementin un 30% la seva facturació, i que creïn llocs de treball directes o indirectes.
 
El programa també els donarà suport per captar inversió privada i perquè avancin en el seu pla d’internacionalització. L’Start-up Catalonia s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn de la Generalitat que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria.
 
Aquesta acceleradora s’ubica a la seu de Redessa (Av. de Bellissens 42, Reus) i serà gestionada conjuntament entre aquesta entitat i Start-Up Catalonia. D’aquesta manera, la Generalitat fa una aposta per fer arribar les seves acceleradores a les empreses del territori i compta amb el suport de les entitats locals. En el cas de l’acceleradora de la Catalunya Sud, a banda de Redessa, també participaran en la selecció de propostes, en el seguiment dels projectes i en el disseny del programa les entitats de Tarragona Impulsa, URV-Emprèn, VallsGenera, L’Eina-Ajuntament d’El Vendrell, Concactiva i, en representació territorial de les Terres de l’Ebre, la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV.
 
La convocatòria perquè les empreses tarragonines puguin rebre l’assessorament i suport de l’acceleradora de la Catalunya Sud s’obrirà de l’1 al 25 de juliol. Es preveu que una quinzena d’empreses emergents i innovadores comencin a treballar-hi a partir de l’octubre (http://accio.gencat.cat/start-up).
 
Amb la presentació d’avui, l’Acceleradora de la Catalunya Sud se suma a les altres quatre que el programa Start-Up Catalonia té en funcionament al Parc Científic de Girona, al TecnoCampus de Mataró, a EsadeCreapolis a Sant Cugat del Vallès i al Campus de la UPC a Castelldefels, i a la de Lleida que, com la de la Catalunya Sud, entrarà en funcionament a l’octubre.
 
El programa de l’acceleradora té un enfocament pràctic i la seva finalitat última és professionalitzar les empreses participants i els seus equips, tot ajudant els emprenedors a esdevenir bons directius. Start-up Catalonia fomenta l’adquisició de contactes, trobades de treball en xarxa i proporciona l’acompanyament individualitzat de 40 hores d’un tutor que acompanyarà l’empresa en les seves primeres etapes de creixement i també accés a una xarxa de mentors.

3  

Fitxers adjunts

Dossier de Premsa Acceleradora Reus

Dossier de Premsa Acceleradora Reus
PDF | 128

Moment de la presentació de l'acceleradora d'empreses de Reus

Moment de la presentació de l'acceleradora d'empreses de Reus
JPG | 6436

El conseller Puig saluda l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (centre imatge) i el regidor d'Empresa, Ocupació i Innovació, Marc Arza (esquerra)

El conseller Puig saluda l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (centre imatge) i el regidor d'Empresa, Ocupació i Innovació, Marc Arza (esquerra)
JPG | 4572