• El cap de l’Executiu ha presidit l’acte de commemoració del 30è aniversari de la Fundació Catalana Síndrome de Down
El president Mas conversa amb quatre joves de la Fundació Síndrome de Down
El president Mas conversa amb quatre joves de la Fundació Catalana Síndrome de Down
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre que Catalunya ha estat “pionera en el camp de la formació i la inserció al món laboral de les persones amb discapacitat”, i que ha mostrat molta més iniciativa que d’altres societats, no només de l’Estat espanyol, sinó també d’alguns països avançats.
 
En l’acte de celebració del 30è aniversari de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD), el cap de l’Executiu ha remarcat que, des dels anys 80, tots els governs de la Generalitat han treballat per assolir dos objectius clau en aquest àmbit: que les persones amb discapacitat “guanyessin autonomia, des del punt de vista de la formació, perquè sense una formació bona l’autonomia queda limitada”, i que “fossin persones que no es veiessin al marge de la feina”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha afirmat que actualment el Govern no té la mateixa capacitat de resposta que fa uns anys, però ha subratllat que “estem absolutament a favor del concepte d’autonomia” i que, a mesura que la situació econòmica vagi millorant, confia en “poder posar tots els recursos que això requereix”.
 
El cap de l’Executiu ha recordat que el pressupost de la Generalitat en els darrers tres anys s’ha reduït un 20%, com a conseqüència de la complicada situació econòmica, però també de la “discriminació financera que viu Catalunya com a país” i que provoca que “disposi de menys recursos per capita que molts altres governs autonòmics”. Malgrat això, el president ha assenyalat que “l’important és que els bons programes que tenim al país no desapareguin, sinó que es mantinguin, encara que sigui amb pressupostos més baixos”.
 
El president Mas ha fet aquestes declaracions en el marc d’una distesa tertúlia que ha mantingut amb quatre joves de la Fundació, l’Andy Trias, la Mireia Pons, l’Anna Caralt i l’Eloi Collell, els quals li han fet preguntes sobre aquells temes que més els preocupen.
 
Per finalitzar l’acte, el president ha volgut agrair i felicitar a la Fundació Síndrome de Down tota la feina feta en aquests 30 anys d’existència. “Felicitats per la constància, per la clarividència del primer moment, per idear el projecte i per organitzar-vos”, ha dit Mas, que ha destacat que l’esperit col·lectiu al servei de les persones en què es basa la Fundació és un principi a tota la societat del nostre país.
 
La FCSD és una entitat privada, sense ànim de lucre, que va néixer el 30 de març de 1984. Va sorgir com a iniciativa d’un grup de pares i professionals amb l’objectiu d’aprofundir sobre la síndrome de Down, a través de la recerca i l’experiència pràctica en els camps de la pedagogia, la psicologia, la medicina i l’àrea social.
 
L’acte, que s’ha celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, ha comptat també amb la presència de la presidenta del Patronat de la FCSD, Montserrat Trueta; la directora general de la Fundació, Katy Trias; i els consellers de Benestar Social i Família, Neus Munté, i de Justícia, Germà Gordó.

2  

Imatges

El president Mas amb Montserrat Trueta i un dels membres de la Fundació

El president Mas amb Montserrat Trueta i un dels membres de la Fundació 2313

Tertúlia entre el president i quatre joves de la Fundació

Tertúlia entre el president i quatre joves de la Fundació 1701