Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura finalitza el pagament d'ajuts directes de la campanya 2013, que ha suposat un import total abonat de 266,5 milions d'euros al sector agrari i ramader català

query_builder   4 juliol 2014 10:00

event_note Nota de premsa

Agricultura finalitza el pagament d'ajuts directes de la campanya 2013, que ha suposat un import total abonat de 266,5 milions d'euros al sector agrari i ramader català

  • Els pagaments es van iniciar l’octubre de 2013 i el passat 20 de juny es va fer efectiu el darrer, essent l’ajut més important el de pagament únic, amb un total abonat  de 251.511.654 euros
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va fer efectiu, el passat 20 de juny, el darrer pagament d’ajuts directes corresponent a la campanya 2013, que en total ha beneficiat 54.580 productors i ha suposat un import global de 266.529.598 euros per al sector agrícola i ramader català.
 
Els ajuts directes, que formen part del primer pilar de la Política Agrària Comuna (PAC), tenen com a objectiu fonamental donar suport a la renda de les explotacions agràries per a assegurar-ne el seu manteniment i evitar l’abandonament de les terres i de l’activitat agrària, el despoblament del medi rural, i fomentar l’equilibri territorial i l’obtenció i subministrament d’aliments de qualitat a la ciutadania.
 
A més, però, cal tenir en compte que l’agricultura és una font importantíssima de producció de béns públics que el mercat no remunera (el paisatge, la biodiversitat, la prevenció d’incendis, etcètera), béns públics que el sector agrari proporciona al conjunt de la ciutadania i que requereixen un suport específic. Des d’aquest punt de vista, el Pagament Únic constitueix aquest suport específic als agricultors més enllà del suport a la renda, i per això aquest pagament està vinculat al compliment d’una sèrie de normes mediambientals, de benestar animal, i de sanitat vegetal.
 
Així mateix, aquest suport al sector agrari també reforça el teixit econòmic i productiu del nostre país, a través del manteniment de la pròpia activitat agrària i la de la indústria i comerç que s’hi relaciona.
 
Aquest ajuts són finançats al 100% amb fons europeus, a excepció de la prima complementaria per vaca alletant i l’ajut als fruits de closca, que es financen amb fons del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAGRAMA), i amb fons MAGRAMA i DAAM, respectivament.
 
 
El Pagament Únic suposa el 94’4% del total de pagaments directes
 
El Pagament Únic és l’ajut directe més important a les explotacions agràries, tant en nombre de beneficiaris com en import pagat, essent una de les actuacions prioritàries de la Política Agrària Comuna (PAC). L’import total pagat corresponent a la campanya 2013 ha estat de 251.511.654, a un total de 54.422 productors d’arreu de Catalunya. 
 
 
En els ajuts a la ramaderia, el més important són els de boví de carn, amb un import total de 10.907.977
 
Els ajuts a la ramaderia han suposat pagaments per un import total de 13.471.931 €, 10.907.997 euros  al boví de carn, 1.728.035 al boví de llet i 835.899 € a l’oví-cabrum.
 
I finalment, s’ha destinat 1.546.014 euros  a ajuts de superfícies agrícoles.
 
(S'adjunta comunicat amb quadres i informe/dossier).
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa amb quadres.

Comunicat de premsa amb quadres.
PDF | 322

Informe.

Informe.
PDF | 784

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia