• El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat diu en el II Simposi de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya que els ciutadans del futur han de participar activament a construir la societat que volen
 
 
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, ha obert aquest matí el II Simposi de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), sobre escola i territori, a l’Auditori de Cornellà. L’objectiu de la trobada és que el professorat dels centres educatius que formen part d’aquesta xarxa reflexionin sobre la importància de portar a terme actuacions de transformació de l’entorn proper, vinculant els projectes dels centres amb altres projectes en el territori, establint relacions de col·laboració amb altres agents, promovent la participació de la comunitat educativa, l’adquisició de nous aprenentatges i el lligam afectiu amb el territori. També es pretén que el professorat conegui projectes d’interès que estan duent a terme diferents entitats ambientals i socials que puguin servir per iniciar o millorar un projecte en el centre.
 
Llebot ha destacat la importància que des de les escoles es treballi perquè els ciutadans del futur participin activament a construir la societat que volen. En especial, en els aspectes ambientals, ja que “el camí s’ha de canviar perquè el futur sigui millor i més sostenible”, tenint en compte que l’augment de la pressió demogràfica tindrà un fort impacte en el medi ambient. Segons Llebot, “un fet diferencial dels catalans, a més de la cultura i la llengua, és la nostra visió de la natura”, ja que tenim consciència que forma part de la riquesa del país. De la mà dels moviments associacionistes, “aquesta consciència ens ha ajudat a configurar el nostre entorn i no s’ha de perdre si pretenem que continuï formant part de la societat del futur”.
 
Durant el simposi, la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, ha moderat un diàleg entre el biòleg Jordi Sargatal i el doctor en filosofia Jordi Pigem sobre la relació entre l’escola i el territori. 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 40