FOTO
  • El director del Servei Català de Trànsit ha fet aquestes declaracions en el marc de la 4a Escola d'estiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya
 
 
El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha participat avui en la 4a Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), dedicada a la participació de la societat en la seguretat.
 
Isern ha moderat la taula sobre "Experiències de col·laboració entre empreses i universitats en la construcció de la seguretat" i ha destacat en la seva intervenció que "hi ha una responsabilitat compartida entre departaments, empreses i universitats per millorar i arribar a una nova seguretat viària".
 
Per la seva part, Josep Lluís Giménez, director d'Abertis Autopistas, ha exposat les experiències de col·laboració entre la universitat i Abertis a la recerca d'una mobilitat segura, responsable i sostenible. Giménez ha explicat que "Abertis té l'obsessió que les nostres infraestructures siguin segures".
 
Mercè Jariot, investigadora de la Càtedra de Formació i Educació Viària i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha presentat el model de canvi d'actituds que la Càtedra aplica amb el seu model educatiu. Jariot ha dit que "l'educació viària és un element fonamental per reduir l'accidentalitat i tenir actituds responsables".
 
Jordi Bolea, vicepresident del Clúster de seguretat contra incendis, ha explicat els principals objectius per "reforçar el sector de la seguretat contra incendis i donar suport a la seva internacionalització".
 
Ricardo Vea, de CEO de Software de reconeixement facial, ha mostrat el projecte Smowtech que vol aconseguir el reconeixement facial com a mitjà de seguretat en la comunicació en línia.
 
La segona jornada de la 4a Escola d’Estiu ha tingut lloc avui dijous a Fira Barcelona, i s’ha obert amb la conferència "Coresponsabilitat social en la seguretat", a càrrec de la filòloga, ex política i periodista, Pilar Rahola. El discurs de benvinguda l'ha fet la directora de l'ISPC, Núria Aymerich.
 
 
Aquest matí s'ha presentat el model d'èxit del Pla Director de seguretat del Mobile World Congress en una taula rodona que ha portat com a títol "Institucions i empreses i el seu impacte en la seguretat", moderada pel professor de la  facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre d’ISACA (Associació d’Auditoria i Control de Sistemes d’Informació), Josep Cañabate, en la qual han intervingut, entre d'altres, la comissaria cap de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa.
 
Aquesta tarda, una segona taula, moderada pel coordinador del Grau en Empresa i Tecnologia i ex vocal del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Verge, tractarà "Les tecnologies al servei de la Seguretat de la ciutadania" amb les intervencions del caporal de la Unitat d’Intevenció en Muntanya de Sabadell, Roger Angüés (Noves tecnologies al servei del ciutadà a la muntanya), del Sotsinspector i Cap de la Divisió de Grups d’Operacions Especial de la DGPEIS – Bombers de la Generalitat, Sebastià Massagué, (Dispositius d’emergència i localització: actuacions de rescat i recerca en el medi natural), del sotsdirector del Servei Català de Trànsit, Xavier Almirall (CIVICAT- Seguretat Viària i gestió de la Mobilitat), de la vocal de l’Associació Catalana d’Empreses de Seguretat, Anna Medina (Seguretat Electrònica a la llar) i del cap de premsa de Protecció Civil de la Generalitat, Marc Homedes, (Les xarxes socials en la gestió i comunicació d’emergències. L’experiència de Protecció Civil).
 
Les conclusions de la jornada d’avui les farà el responsable principal del grup de recerca sobre “Llibertat, Seguretat i transformacions de l’estat” del departament de Ciència Política i de Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Lluis Pérez Francesch.
 
Les jornades s’adrecen a tota la ciutadania i, enguany, el primer dia s'ha celebrat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya; avui l’Escola s'ha desplaçat a la Fira de Barcelona i demà divendres al Palau Robert.