· Els quatre detinguts sumaven 29 antecedents per fets similars
 
· Els arrestats, que ja estan a presó, van ser detinguts el mateix dia, en dues actuacions policials diferents
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Eixample van detenir  el passat 26 de juny  dos homes de 30 i 28 anys, nacionalitat georgiana i veïns de Barcelona com a presumptes autors de, com a mínim, dos  robatoris amb força a l’interior de domicilis. El mateix dia, agents de la Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona van detenir dues persones més per la mateixa tipologia delictiva, de 27 i 22 anys, nacionalitat marroquina i veïns de Barcelona.
 
En el primer cas, agents adscrits a la comissaria de l’Eixample es trobaven fent tasques de seguretat ciutadana per les zones properes a la Sagrada Família quan van veure un grup de quatre joves en actitud estranya, controlant en tot moment el seu entorn.
 
A banda, els mossos van reconèixer a dos dels joves com els presumptes autors d’un robatori amb força en un domicili anterior, ja que la descripció coincidia i la roba que duien els joves també. En el decurs del seguiment, els agents van observar com un dels homes entrava en un domicili mentre els altres tres l’esperaven. En aquest moment els agents es van identificar com a policies demanant als joves que s’identifiquessin.
 
El jove que va entrar al pis, en veure els agents, va començar a córrer escales amunt llençant la bossa que duia a les mans. Finalment els agents van localitzar a l’home quan entrava a un pis i el van escorcollar, juntament amb els altres tres joves.  En l’escorcoll els agents van trobar diverses joies i rellotges, així com una bàscula de precisió i dos pots d’àcid, que s’usen per a comprovar els quilats de l’or. A banda d’aquests materials també es van localitzar  rossinyols per a la manipulació i forçament de panys. 
 
Les víctimes dels dos robatoris presumptament realitzats pels detinguts van reconèixer algunes de les seves joies trobades en l’escorcoll. Dels quatre joves detinguts finalment dos van quedar en llibertat i per als altres dos, a qui els constaven 3 i 8 antecedents respectivament, el jutge va decretar el seu ingrés a presó.
 
D’altra banda, agents de l’Àrea d’investigació Criminal van identificar dos homes relacionats amb un robatori amb força dins d’un domicili el 7 de maig d’enguany. Els fets es van produir mentre els propietaris dormien, i van sostreure objectes valorats en 40.000 euros. La investigació, a més, va permetre relacionar els dos homes amb un robatori amb força dins d’un altre domicili, que va tenir lloc al migdia, d’on van sostreure aparells electrònics i joies.
 
Arribats a aquest punt, el 26 de juny es va fer una entrada i escorcoll al domicili dels investigats. En l’escorcoll es van intervenir 6 telèfons mòbils, 2 càmeres fotogràfiques, 2 rellotges d’alta gama, ulleres de sol i diversos pen-drive.
 
Dels objectes localitzats en l’escorcoll els investigadors els van poder relacionar en, com a mínim, tres nous fets delictius a banda dels dos esmentats.
 
El jutge va decretar presó per als dos detinguts a qui els constaven 10 i 8 antecedents respectivament.
 
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 4 de juliol de 2014

1  

Imatges

Foto 01

Foto 01 2486