Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Un total de 21 alumnes de les escoles del Servei de Formació Agrària realitzen pràctiques a Europa

query_builder   4 juliol 2014 10:38

event_note Nota de premsa

Un total de 21 alumnes de les escoles del Servei de Formació Agrària realitzen pràctiques a Europa

Durant el curs 2013-2014, vint-i-un alumnes de les escoles del Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) han realitzat fins a vuit setmanes de Formació pràctica en centres de treball a Europa, en empreses d’Itàlia, de Finlàndia i de França. 
 
Els alumnes participants es van distribuir en grups, als diferents països, segons les especialitats dels cicles formatius que estaven cursant.
 
En fructicultura, un grup de sis alumnes de les escoles d’Alfarràs, Amposta i les Borges Blanques van fer una estada de pràctiques a l’Institut Experimental per a la Fructicultura de Roma, centre pioner i de molt prestigi a nivell europeu, on s’obtenen noves varietats de fruita dolça, tan famoses com els paraguaians UFO (préssecs plans). Els alumnes que van estar a Roma van fer pràctiques en camp, en hivernacle i en laboratori in vitro, i també van poder visitar finques avantguardistes i altres organismes com la FAO.
 
En gestió d’empreses agropecuàries, un alumne de l’escola del Solsonès va estar fent pràctiques a l’empresa NORHUIL, a la Normandia (França), que és una explotació agrícola i ramadera que produeix i elabora el pinso que necessita i també es dedica a la compra de colza i a l’elaboració d’olis i derivats.
 
En ramaderia, tres alumnes de les escoles del Solsonès, Alfarràs i Vallfogona de Balaguer van realitzar pràctiques a l’institut de formació professional Hyria de Finlàndia, on van fer tasques de manteniment i de maneig de l’explotació de boví de carn del mateix centre.
 
En gestió forestal, cinc alumnes de les escoles del Solsonès i de Santa Coloma de Farners van estar al centre de recerca forestal i de medi natural de Metla, a Finlàndia, i van portar a terme tasques de suport a projectes de recerca que es porten a terme al viver forestal del centre. En un altre grup, dos alumnes de l’escola d’Amposta van fer pràctiques de gestió forestal a Besançon (França), en diferents empreses: al Lycée Granvelle, a l’ONF (Office Nationale de Forêts), al parc natural EPTB (Etablissement Public Territorial du Basin Saône & Doubs) i a Trivial Compost, empresa de compostatge.
 
En vitivinicultura, quatre alumnes de l’escola d’Espiells fan fer una estada d’un mes de pràctiques al Domaine Viticole de Beaune, a la Borgonya, i al celler Champagne Olivier Horiot a la Champagne (França). A la Borgonya van experimentar l’elaboració de vins negres, sobretot de la varietat Pinot Noir, i a la Champagne van poder aprofundir en l’elaboració de vins escumosos.
 
Aquesta enriquidora experiència s’engloba dins el Projecte Internacional del Servei de Formació Agrària. Des de les escoles agràries es coordina i es gestiona la documentació d’aquest projecte i s’organitza l’estada. Hi ha un/a professor/a acompanyant per cada grup d’alumnes i els tutors fan el seguiment de les pràctiques, juntament amb els tutors de les empreses.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i twitter.com/agriculturacat.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia