•  La consellera d’Ensenyament anuncia, durant la signatura de diversos convenis a Lleida, que el curs vinent hi haurà més de 3.000 alumnes de formació professional dual
  • El 40% dels centres de Catalunya estan vinculats a la modalitat dual i les comarques de Ponent són les que tenen, proporcionalment, més estudiants
“ El futur del país està lligat al coneixement però si no tenim professionals preparats no tindrem futur i nosaltres mirem de donar resposta a aquest objectiu”. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions en finalitzar la signatura de diversos convenis amb empreses de Lleida per a la realització de la formació professional en alternança amb modalitat dual. L’acte ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Cambra de Comerç de Lleida. Rigau ha aprofitat la seva estada a les comarques de Ponent per fer una conferència sobre la importància de la implicació de les empreses en la formació dels joves.
La consellera d’Ensenyament ha recordat l’objectiu de govern marcat pel president Mas de garantir feina i formació per a tothom, i ha remarcat que des de fa 3 cursos es realitza la modalitat dual la qual el curs vinent superarà els 3.000 alumnes. En aquest sentit, ha destacat que el 40% dels centres de Catalunya estan vinculats a la modalitat dual i que les comarques de Lleida són les que tenen, proporcionalment, més alumnes de dual de tot el territori català. La formació dual s’ha impartit en 8 centres i s’han fet 13 cicles diferents.
La consellera ha ressaltat que un dels motors de la formació dual és la implicació de les empreses i per aquest motiu ha volgut agrair el suport del món empresarial ja que permet adaptar els estudis a les necessitats empresarials. Rigau ha afegit, però, que a més de formar alumnes “ oferim a les empreses un caràcter formatiu via la certificació dels seus treballadors i, si cal, una acreditació acadèmica”. Aquest punt va estretament lligat als objectius d’Europa que han de permetre garantir que tots els professionals tinguin acreditades les seves capacitats.
La consellera també ha tingut paraules per als centres de formació professional que  “també s’han complicat la vida” ja que han hagut de canviar els estils del centre i la manera de treballar.
D’altra banda, la consellera d’Ensenyament completa aquesta tarda la seva estada a les comarques de Ponent amb una visita a l’empresa ICG Software, a Torrefarrera i a l’escola Josep Mañé i Gavaldà, de Lleida.