• Els Mossos d’Esquadra reforçaran durant els mesos d’estiu la presència policial als municipis turístics de Catalunya
Reforç de Mossos a les localitats costaneres
El reforç policial suposarà un augment d’agents en 21 de les 89 Unitats de Seguretat Ciutadana en què s’estructuren els Mossos d’Esquadra a Catalunya. Aquest dispositiu forma part del Programa Operatiu Estacional (POE) Gregal 2014, que té com a objectiu la prevenció de la delinqüència associada a l’augment del turisme.
 
Aquest reforç policial té dues grans vessants: d’una banda, la redistribució de les plantilles de seguretat ciutadana per incrementar el nombre d’efectius a municipis de la costa i, per l’altra, la incorporació de les Àrees Regionals de Recursos Operatius i la Brigada Mòbil, que faran tasques de seguretat ciutadana per complementar la presència policial en aquestes zones del país que durant els mesos d’estiu experimenten un increment més significatiu de visitants.
 
Els Mossos treballaran 4 àmbits per garantir la seguretat en zones turístiques:

-       Àmbit econòmic, per prevenir i reduir els fets delictius que es produeixen en l’activitat comercial i turística.
-       Àmbit de la convivència, per reduir fets delictius en l’àmbit de l’oci nocturn, a la via pública i a les platges.
-       Àmbit de la mobilitat, per garantir la seguretat en la xarxa viària i de transport públic.
-       Àmbit de l’habitatge, tenint en compte que moltes persones deixen el seu habitatge durant els dies de vacances.
 
Per a aquest 2014 se segueix l’estratègia de seguretat iniciada l’any passat durant l’estiu, que va suposar una baixada dels delictes a turistes a Catalunya del 9,7% el 2013 respecte a l’any anterior i un descens de l’11% dels furts. Cal destacar que l’any passat Catalunya va rebre 15,6 milions de turistes estrangers, un 8% més que el 2012.
 
Els Mossos d’Esquadra milloraran la proximitat al ciutadà amb la nova oficina d’atenció públic a l’Estació de Barcelona-Sants

L’estació de Barcelona-Sants disposarà d'un espai destinat a dependències policials, on els Mossos d'Esquadra oferiran atenció al públic durant tot l’any.
 
La Generalitat ha signat un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Foment i ADIF, que permetrà la instal·lació d’una oficina d’atenció ciutadana a l’estació de Barcelona-Sants, i recuperar així un equipament del qual s’havia disposat fins al 2010.
 
Els Mossos d'Esquadra oferiran atenció al públic durant tot l’any, amb l’horari d’atenció de dilluns a divendres de 8 a 22 hores i els caps de setmana de 9:30 a 20:30 hores. La Policia de la Generalitat atendrà les denúncies i demandes dels ciutadans en el moment en què arribin a les dependències, establirà relacions periòdiques i directes amb els diferents operadors i col·lectius que treballen a l’estació i tractarà les imatges recollides per les càmeres de seguretat amb la finalitat d’investigació policial.
 
En definitiva, aquestes dues noves actuacions (el reforç d’estiu i la nova oficina a l’estació) permetran de nou acostar el Cos de Mossos d’Esquadra al ciutadà i reforçar la seva seguretat.