El conseller de Justícia, Germà Gordó, clourà demà, dimarts 8 de juliol, a les 18 hores, aquesta jornada, que pretén propiciar un espai de debat sobre la transparència en la justícia amb l’objectiu de tenir una visió general de la situació actual
El Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) del Departament de Justícia acollirà demà, dimarts 8 de juliol, des de les 9 fins a les 18 h, la jornada Justícia i Transparència. Impulsada per la directora del Programa de polítiques de transparència de la Generalitat, Núria Bassols, la jornada pretén propiciar un espai de debat des de la justícia, amb l’objectiu de tenir una visió general de la situació actual en l’àmbit de la transparència.
 
La inauguració de la jornada serà a les 9 del matí, a càrrec de la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Maria Josep Feliu, i el director del CEJFE, Xavier Hernàndez. A les 10 h, la magistrada de l’Audiència Nacional Teresa Palacios presentarà la ponència “L’Administració de justícia i la transparència”.
 
A les 11.30 h està programada una taula rodona per debatre les mesures per impulsar la transparència des de l’àmbit judicial: el Codi processal penal, el paper dels jutges i els judicis paral·lels. A la tarda, a les 16 h, la periodista Ariadna Oltra moderarà la taula “Visió del ciutadà de l’Administració de justícia i el paper dels mitjans de comunicació social”.
 
La cloenda de la jornada, a les 18 h, serà a càrrec del conseller de Justícia, Germà Gordó.