· El conveni permetrà que el programa Reempresa “arribi a tot arreu del país i que sigui conegut pels que busquen relleu al seu negoci i pels que volen introduir-se en negocis ja consolidats”, ha dit el conseller d’Empresa i Ocupació.
· A Catalunya hi ha al voltant de 120.000 empreses i 258.000 treballadors que, en els propers deu anys, podrien estar involucrats en els processos de cessió de l’empresa a un tercer per assegurar-ne la continuïtat.
· El conveni s’emmarca en la política industrial de la Generalitat presentada recentment un dels objectius de la qual és l’impuls de la reemprenedoria.
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el president de la Fundació Cecot Innovació, Antoni Abad i la directora del Catalunya Emprèn, Núria Betriu, han signat avui un conveni per a l’impuls del projecte Reempresa. Aquest projecte, creat per la Cecot amb col·laboració de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació a Catalunya-CP’AC, proporciona informació i assessorament a l’empresari que vol cedir la seva empresa a un altre perquè continuï amb l’activitat.
Tal com ha dit el conseller, es tracta “d’intentar que tots els àmbits de la nostra economia i totes les circumstàncies” rebin impuls públic, “però sobretot el lideratge empresarial i de la societat civil organitzada”, en el suport, en aquest cas, a la cessió d’empreses. Puig ha destacat que l’objectiu d’aquest conveni és que el programa Reempresa “arribi a tot arreu del país i que sigui conegut pels que busquen relleu” al seu negoci i pels que “volen introduir-se en negocis ja consolidats”.
El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha explicat que “el conveni que signem avui té un important significat per la Cecot, per tot l’equip de Reempresa i per totes les entitats adherides perquè suposa la consolidació d’un projecte iniciat a finals del 2011 i que s’ha demostrat una eina eficient i útil per mantenir el nostre teixit empresarial” Abad ha comentat també que “la col·laboració públic-privada com la que rubriquem avui té recorregut i té un important impacte empresarial, econòmic i social per Catalunya”. Durant l’últim any, la mitjana de reempreses d’èxit ha estat de tres operacions per setmana. Això ha suposat fins el moment 250 reempreses d’èxit i el manteniment de prop de mil llocs de treball.
La directora del Catalunya Emprèn de foment de l’emprenedoria, Núria Betriu, ha explicat durant l’acte que “tant important és la creació de noves empreses com afavorir la continuïtat de l’empresariat ja existent”.
El conveni s’emmarca en la política industrial de la Generalitat presentada recentment un dels objectius de la qual és l’impuls de la reemprenedoria. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la iniciativa Catalunya Emprèn, té l’objectiu de fomentar la creació d’empreses, l’esperit emprenedor i la consolidació del creixement empresarial.
El Centre de Reempresa de Catalunya, de manera coordinada amb el Catalunya Emprèn i cooperant amb les estructures de suport del Departament, oferirà un tracte uniforme, transparent, sectorial i organitzat a les transmissions d’empreses a tot el país, incorporant les noves polítiques i esquemes que indica la Small Business Act, la llei europea per al creixement i innovació de les petites i mitjanes empreses. D’aquesta manera, Empresa i Ocupació traslladarà “l’experiència del programa Reempresa a les seves polítiques concretes, sectorials i transversals”, ha comentat Núria Betriu.
A Catalunya hi ha al voltant de 120.000 empreses i 258.000 treballadors que, tot i estar actualment en correcte funcionament, podrien estar involucrats en processos de reempresa en els propers deu anys. El departament d’Empresa i Ocupació i la Cecot, a través del projecte Reempresa, volen reduir-ne l’impacte millorant les condicions marc per a la transferència d’empreses a Catalunya, establint sistemes que posin en contacte les empreses transferibles amb potencials propietaris i proporcionar tutoria i suport per a la transmissió d’empreses.
El conveni signat avui té una vigència de quatre anys tot i que podrà prorrogar-se amb l’acord de les dues parts fins que s’hagin assolit els objectius marcats.
El programa Reempresa organitzarà mercats transparents sectorials (comerç / turisme / indústria / empreses de base tecnològica) per a les transmissions d’empreses en el marc del Centre de Reempresa de Catalunya i els mecanismes a l’abast del Departament oferiran serveis d’intermediació i acompanyament als processos de reempresa adreçats a potencials cedents i reemprenedors.
Per tal de fer arribar el programa Reempresa al màxim nombre d’empreses catalanes, en els propers mesos se’n faran vuit presentacions públiques arreu del territori català.
1