Empresa i Treball

TURISME

Felip Puig: "Sota el nom d'economia col·laborativa no es poden alterar les regles de joc, que han de ser les mateixes per a tothom"

query_builder   7 juliol 2014 15:50

event_note Nota de premsa

TURISME

Felip Puig: "Sota el nom d'economia col·laborativa no es poden alterar les regles de joc, que han de ser les mateixes per a tothom"

 

  • El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, afirma que la Generalitat està estudiant iniciar un procediment per impedir l’accés a la plataforma digital d’Airbnb des de qualsevol IP situada a Catalunya. Per fer-ho, es buscarà la col·laboració amb les operadores subministradores de serveis de telecomunicacions.
  • La Generalitat ha sancionat Airbnb per comercialitzar habitacions individuals en domicilis particulars, una oferta il·legal fora de la normativa que poden no tenir garantia ni qualitat.
 
Fruit de la intensa activitat inspectora que està duent a terme el Departament d’Empresa i Ocupació en l’àmbit de la comercialització on line dels habitatges d’ús turístic i dels apartaments turístics, s’han rastrejat unes 2.000 pàgines webs que han derivat en l’obertura de 55 expedients sancionadors a webs i portals.
 
Vuit d’aquests expedients han finalitzat en resolucions sancionadores, un d’ells a Airbnb Online Services Spain, SL a qui s’ha sancionat amb 30.000 euros. La infracció principal per la qual s’ha sancionat aquesta empresa és per comercialitzar habitacions individuals en domicilis particulars, una oferta il·legal fora de la normativa que no pot garantir la qualitat del servei a l’usuari. Vull recordar –ha explicat el conseller Puig- que el Decret 159/2012 del DEMO en el seu article 66.2 diu molt clarament que no està permesa la cessió temporal d’estances fragmentades d’habitatges d’ús turístic i per tant no es poden comercialitzar habitatges que no estiguin adequadament registrats”.
 
El conseller ha assegurat que el Govern de Catalunya no està en contra de l’economia col·laborativa, creiem que és nou canal per enllaçar consumidors amb proveïdors, per generar nous models de negoci, i per aprofitar les noves tecnologies per generar nous canals de comercialització i distribució, però les regles de joc han de ser les mateixes per a tothom”. Puig s’ha mostrat convençut que l’economia col·laborativa no vol dir economia submergida, ni contractació il·legal, ni frau fiscal, ni riscos per als consumidors. Convençuts d’això, l’economia col·laborativa ha de comercialitzar i transaccionar d’acord amb les normes sectorials que existeixen”.
 
L’Administració de la Generalitat de Catalunya és la primera administració en l’àmbit de la Unió europea que ha imposat una sanció per comercialització d’oferta il·legal a la companyia Airbnb. Felip Puig ha afirmat que “el país ha fet un esforç molt important per guanyar l’aposta per la qualitat i hem exigit als nostres empresaris i autonòms que facin una aposta molt important per complir unes determinades regles, unes determinades normes en matèria de seguretat, de qualitat, de garantia ambiental, etc. I aquestes normes les ha d’acomplir tothom”.
 
El conseller Puig ha subratllat que “Airbnb pot perfectament comercialitzar apartaments turístics, habitatges d’ús turístic, qualsevol oferta d’allotjament que estigui registrada i acreditada a Catalunya. Si Airbnb creu que es poden modificar alguns aspectes normatius evidentment que podem parlar-ne però, mentre, cal complir la normativa vigent”.
 
En el cas que Airbnb continuï comercialitzant oferta il·legal a Catalunya, la Generalitat estudia iniciar un procediment per impedir l’accés a la seva plataforma digital des de qualsevol IP situada a Catalunya. Per fer-ho, requerirem de la cooperació de les operadores subministradores de serveis de telecomunicacions, atès que la Generalitat de Catalunya no és competent en matèria de telecomunicacions.

3  

Fitxers adjunts

TALL1conseller Puig Airbnb

TALL1conseller Puig Airbnb
MP3 | 1304

TALL2 conseller Puig Airbnb

TALL2 conseller Puig Airbnb
MP3 | 1099

TALL 3 conseller Puig Airbnb

TALL 3 conseller Puig Airbnb
MP3 | 1628

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia