El ple del Parlament d’aquesta setmana s’iniciarà amb un ple monogràfic sobre el món agrari que comptarà amb les intervencions del president de la Generalitat, Artur  Mas, i el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi natural, Josep Maria Pelegrí, així com dels diferents grups parlamentaris.
 
El debat general sobre el món agrari se celebra a petició del conseller Pelegrí en compliment de la moció 18/X, sobre la situació i les perspectives del sector primari. L'objectiu d’aquesta sessió és debatre sobre la situació d’aquest sector fixant-se en aspectes rellevants com la nova política agrària comuna, la política pesquera comuna, la consolidació dels regadius, el foment de la competitivitat i la internacionalització dels sectors productius en els àmbits agroalimentari, forestal, pesquer i aqüícola; així com l'equilibri dels mercats, la venda directa i les organitzacions de productors.
 
El divendres al matí es votaran les resolucions d’aquest debat monogràfic, el tercer que se celebra aquesta legislatura i el cinquè que acull el Parlament sobre aquesta mateixa temàtica.
 
Sessió de control

L’endemà, dijous, el ple del Parlament celebrarà la sessió de control al Govern on el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, detallarà les mesures impulsades per l’executiu català per fomentar la consolidació de noves activitats empresarials i les mesures adoptades per combatre l’exili juvenil.
 
Per la seva banda, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, mostrarà el posicionament del Govern sobre la llei orgànica de millora de la qualitat educativa del govern espanyol. Una norma àmpliament criticada per la consellera, que recentment va lamentar que el ministre Wert "prioritzi el desplegament de la reforma mentre suprimeix les ajudes socials bàsiques, com les subvencions per a llibres de text, que tanta falta fan a les famílies en moments com aquest". La consellera Rigau ha denunciat en nombroses ocasions que la llei orgànica de millora de la qualitat educativa "trenca" el model lingüístic català.
 
A més a més, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, respondrà a una pregunta sobre prestacions a persones amb discapacitat i es pronunciarà sobre les execucions hipotecàries.  El conseller de Salut, Boi Ruiz, també participarà a la sessió de control responent quatre preguntes: una sobre l’Enquesta de salut de Catalunya, dues sobre les previsions d’assistència sanitària durant l’estiu, i una altra sobre l’Hospital del Bellvitge. Finalment, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, mostrarà el capteniment del Govern en matèria de defensa; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler,  parlarà de l’ocultació del rostre en l’espai públic,;i el conseller de Justícia, Germà Gordó, sobre el Centre Penitenciari Puig de les Basses de Figueres.
 
Un cop finalitzada la sessió de control al Govern se celebrarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.
 
Àrea Metropolitana de Barcelona

Després de la sessió de control se celebrarà el debat per validar el decret llei 2/2014, del 10 de juny, de modificació de la llei 31/2010 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Una iniciativa del Govern que permetrà que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona puguin subscriure un conveni pel qual aquesta entitat pagarà a l’ACA una compensació per les infraestructures de sanejament fetes fins al moment, i obtindrà noves competències i un percentatge del cànon de l'aigua durant un període màxim de trenta anys.
 
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell,  serà l’encarregat de presentar aquest decret al Parlament, que arriba al ple després de rebre el vistiplau del Consell de Garanties Estatutàries.