Un total de 22 professionals de RTVE han participat a la sessió formativa sobre diversitat religiosa per a periodistes, organitzada conjuntament per la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) i l’Institut de Formació de RTVE a Sant Cugat. L’experiència, que no té precedents,  ha estat valorada positivament pels assistents  i es  preveu ampliar les possibilitats formatives a altres col·lectius d’informadors. 
Institut rtve
L’Institut de RTVE ha acollit el 4 de juliol, a les seves dependències de Sant Cugat del Vallès, la sessió formativa Diversitat religiosa a Catalunya i mitjans de comunicació,  programada per la DGAR específicament i per primera vegada per a professionals del sector informatiu.
 
Els assistents van poder conèixer les característiques principals de les diferents confessions religioses presents avui a Catalunya, alhora que van debatre sobre qüestions rellevants a partir d’exemples concrets de noticies de televisió. Els participant han coincidit en destacar la utilitat del curs perquè cada cop és més habitual tractar temàtiques vinculades al fet religiós.
 
La sessió, que ha tingut una durada de cinc hores, ha proporcionat coneixements sobre  els indicadors principals de la pluralitat religiosa i el nombre de centres de culte a Catalunya, a més de la normativa que garanteix la llibertat religiosa.