Justícia, Drets i Memòria

Gordó: "L'obertura aquest segon semestre de Puig de les Basses era un dels nostres principals objectius i l'hem complert"

query_builder   10 juliol 2014 12:20

event_note Nota de premsa

Gordó: "L'obertura aquest segon semestre de Puig de les Basses era un dels nostres principals objectius i l'hem complert"

El conseller de Justícia atribueix l’elevada ràtio de reclusos a les presons catalanes i espanyoles “a un mal Codi penal” i recorda que, paradoxalment, tenim una de les taxes de criminalitat més baixes d’Europa
 
Germà Gordó anuncia que actualment la població penitenciària catalana ha descendit fins a uns 9.700 interns
 
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, en resposta aquest matí a una pregunta oral d’ERC al Parlament de Catalunya sobre les decisions i actuacions relatives al CP Puig de les Basses a Figueres, ha recordat que “una de les mesures del Departament de Justícia és el Pla d’equipaments penitenciaris, que vam presentar l’octubre de l’any passat, i un dels objectius més importants era l’obertura, aquest segon semestre, de Puig de les Basses, i l’hem complert”. I ha afegit que hem retornat la presó de Figueres a la ciutat; era el nostre compromís, i ho hem fet”.
 
Sobre les ràtios d’aquesta nova presó, Gordó ha manifestat que “les ràtios seran òptimes des del punt de vista de reinserció, rehabilitació, formació i ocupació”. D’altra banda, ha afegit que en aquest moment ja tenim a Puig de les Bases 264 reclusos, dels quals, 150 procedents de Figueres; 90, de Girona, i la resta, d’altres presons”.
 
El titular de Justícia també ha destacat que, pel que fa al personal, actualment hi ha 242 treballadors al Centre i ha puntualitzat que ara hi ha 34 interins i que aquest any se’n contractaran 40 més. En aquest sentit, Germà Gordó ha afirmat que amb Puig de les Basses tenim millors instal·lacions, més professionals, grans professionals, i ens situarem amb la millor ràtio de tot Catalunya”.
 
Durant la seva resposta parlamentària, Germà Gordó ha anunciat que actualment la població penitenciària catalana ha descendit fins a uns 9.700 interns. Tot i aquest descens, ha manifestat el seu desacord amb l’actual Codi penal, que situa Catalunya i l’Estat espanyol amb una de les ràtios més elevades de reclusos d’Europa quan, paradoxalment, tenim un dels índexs de criminalitat més baixos, i ho ha atribuït a un mal Codi penal”.
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia