Institut Català de les Dones

La presidenta de l'Institut Català de les Dones visita el Servei d'Informació i Atenció a les Dones VicDones - SIAD Osona

La Línia 900900120 d'atenció a dones en situació de violència masclista va rebre l'any passat 55 trucades de la comarca Osona

query_builder   10 juliol 2014 15:59

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'Institut Català de les Dones visita el Servei d'Informació i Atenció a les Dones VicDones - SIAD Osona

La Línia 900900120 d'atenció a dones en situació de violència masclista va rebre l'any passat 55 trucades de la comarca Osona

Reunió de la presidenta de l'ICD amb l'alcalde de Vic
Imatge de la reunió de la presidenta de l'ICD amb l'alcalde de Vic
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha visitat avui els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Vic i Osona. Aquest servei que atén les dones de la ciutat de Vic i que també dóna cobertura a les dones de municipis de la comarca que no compten amb serveis especialitzats d’aquestes característiques va atendre l’any passat 314 dones, que van requerir un total de 746 atencions. Del total de dones ateses, 153 necessitaven atenció especialitzada per trobar-se travessant situacions de violència masclista.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha explicat la importància de l’existència dels SIAD a Catalunya, i ha destacat que es tracta de serveis de proximitat “molt valuosos per garantir que totes les dones tinguin accés a la informació i atenció especialitzada que requereixen i, a més, fan una important tasca de detecció de situacions de violència masclista”.
 
Montse Gatell també s’ha referit a la Línia 900900120 que gestiona l’ICD, i ha explicat que l’any passat va atendre 55 trucades procedents de la comarca d’Osona. La presidenta de l’ICD ha demanat a les dones que es troben en situació de violència masclista i a les persones del seu entorn que no dubtin en trucar al 900900120 o acostar-se a un dels cent SIAD que hi ha en el territori.
 
Prèviament a la visita al SIAD, la presidenta de l’ICD ha mantingut reunions de treball amb l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila, i Joan López, regidor d’Igualtat. També ho ha fet amb diferents representants del Consell Comarcal d’Osona: Jordi Serra, vicepresident segon i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones, i la gerent, Anna Seijas.
 
Els SIAD compten amb la col·laboració de l’ICD i posen a disposició de les dones un servei d’assessorament psicològic i jurídic que donen resposta, de manera coordinada, a les necessitats d’informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones, ja sigui de l’àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. La detecció, la prevenció i sensibilització en relació amb la violència masclista és un dels seus eixos de treball.
 
El telèfon 900900120 que l’ICD posa a disposició de les dones en situació de violència masclista va atendre l’any passat un total de 9.050 trucades a Catalunya, que suposen 754 trucades mensuals. És un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima, expressar la situació viscuda, i se’ls ofereix una derivació als serveis de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. L’atenció és gratuïta i confidencial, s’ofereix tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia. A través d’aquest servei, que facilita la comunicació en 124 llengües, les dones accedeixen directament a un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia