La mitjana de consum de xai és de dues vegades l’any per persona, i el seu consumidor mitjà té 55 anys
Pelegrí afirma que cal entomar amb decisió els canvis que exigeix el consumidor
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha inaugurat aquest matí a Barcelona la jornada tècnica La cuina del xai per als consumidors d’avui.
Pelegrí ha explicat que en els darrers anys el consum de xai ha sofert una davallada considerable. “La mitjana de consum de xai és de dues vegades l’any per persona, i el seu consumidor mitjà té 55 anys. Això vol dir que una de les carns més apreciades i estretament vinculades a la nostra cuina està vivint una davallada de consum molt profunda, sobretot entre els joves”, afirma el conseller.
Per aquest motiu, en el decurs de la jornada s’incidirà sobre les bondats d’aquest tipus de carn i es parlarà de les seves propietats nutritives; es coneixeran noves maneres d’especejar la canal per treure’n millor rendibilitat i es proposaran noves maneres de cuinar aquesta carn, sobretot pensades per a un públic jove.
Segons el conseller, “hem d’entomar amb decisió els canvis que ens exigeix el consumidor, treballar nous formats, obrir noves vies de promoció, fer qualitat i traslladar una imatge de territori”. I també hem de ser capaços que “la gran distribució incorpori als seus lineals les noves i variades maneres de presentar el producte i facilitar-ne el consum”.
Durant la inauguració, Pelegrí també ha volgut destacar que “de vegades queda relegada a un segon terme la feina d’investigació i innovació dels carnissers catalans als seus obradors per oferir als consumidors productes d’excel·lència amb formats i presentacions adaptats a les necessitats actuals i molt lligats als corrents culinaris i gastronòmics”.
Finalment, el conseller s’ha referit al Pla de recuperació del sector oví i cabrum, presentat l’abril de 2013. Aquest pla, elaborat conjuntament amb el sector, ha permès identificar aquelles necessitats i prioritats que tenen les empreses d’oví i cabrum per revertir la tendència negativa que ha afectat aquest subsector durant les últimes dècades. De fet, el conseller ha explicat que aquesta jornada forma part del seguit d’accions planificades per permetre el creixement d’aquest sector.
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.