Cultura

Fotografia del Palau Moja

El Departament de Cultura obrirà un espai a les Rambles per a impulsar el coneixement i les visites al patrimoni cultural de Catalunya

query_builder   11 juliol 2014 16:45

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura obrirà un espai a les Rambles per a impulsar el coneixement i les visites al patrimoni cultural de Catalunya

  • L’Espai s’ubicarà al Palau Moja i comptarà amb un àmbit d’informació i intermediació turística, una botiga i un espai de degustació gastronòmica
  • El Departament de Cultura ha publicat les prescripcions tècniques per adjudicar la gestió i explotació de l’Espai
El Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana de Patrimoni, obrirà un espai de promoció del patrimoni cultural català on el visitant podrà rebre informació del conjunt del patrimoni i adquirir productes o entrades per als serveis relacionats amb els monuments, jaciments o museus.
 
L’espai s’ubicarà a la cantonada de les Rambles de Barcelona amb el carrer Portaferrissa, al Palau Moja per tal d’aprofitar els milions de persones que circulen cada any pel cèntric carrer barceloní. Per tal de posar en marxa el projecte, el Departament de Cultura ha publicat les bases per adjudicar la gestió i explotació de l’Espai. El termini de presentació de les ofertes s’obre demà, 12 de juliol, i es tancarà el proper 12 d’agost.
 
L’Espai presentarà la informació sobre el patrimoni cultural posant de relleu la seva qualitat i diversitat i oferirà productes, entrades i paquets de serveis relacionats amb el patrimoni del país. Per presentar el conjunt patrimonial de Catalunya, comptarà amb continguts audiovisuals, interactius, i activitats on els mateixos visitants podran participar, a banda d’un espai de degustació de productes representatius del patrimoni enològic i gastronòmic de Catalunya, preferentment els productes tradicionals i protegits, i d’un tercer espai on es podran adquirir productes de gastronomia, enologia i marxandatge representatius del patrimoni català.
 
El nou espai oferirà informació sobre el patrimoni tant per al visitant turístic, com per al públic local. Així, d’una banda, s’oferirà informació general, de caràcter promocional sobre el patrimoni català adreçada al turisme que ve a passar uns dies a Catalunya per incrementar-ne el seu coneixement del patrimoni. D’altra banda, l’espai divulgarà informació més específica destinada a les persones que tinguin més temps o al públic de Catalunya, per tal de fer créixer tant el coneixement com les visites al conjunt del patrimoni català. En aquest sentit, s’ha fixat un relat històric artístic, que articula el patrimoni del país i que va des dels orígens a la contemporaneïtat.
 
 
 
Gestió i explotació de l’Espai Patrimoni
 
Per tal de triar l’empresa que gestionarà i explotarà l’Espai Patrimoni, es tindran en compte diversos criteris: sostenibilitat del projecte; proposta del model de negoci; proposta de continguts i model de gestió de productes i serveis proposta de denominació de l’espai i de millores al relat; proposta global de disseny, d’organització de l’espai i d’ambientació; estratègia comercial de cadascuna de les àrees de negoci i pla específic de conticomercialització de productes i serveis turístics; pla de comunicació i de dinamització de l’Espai;  model de servei de cada àmbit, i proposta d’un pla operatiu que inclogui recursos humans i tècnics, entre altres.
 
El contracte de gestió i explotació de l’Espai  tindrà una vigència de 10 anys a partir de la data de la signatura del contracte, i serà prorrogable expressament per mutu acord per períodes successius de 5 anys fins a un màxim de 10anys més.
 
La informació completa es pot consultar a l’adreça:
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia