Territori

El conseller Vila presideix la signatura d'un acord amb la Sareb per la cessió de 600 pisos per a lloguer social

query_builder   14 juliol 2014 11:49

event_note Nota de premsa

El conseller Vila presideix la signatura d'un acord amb la Sareb per la cessió de 600 pisos per a lloguer social

  • Els habitatges se situaran en els 72 municipis on hi ha una demanda forta i acreditada, i els inquilins pagaran 150 euros al mes
  • Amb aquest conveni, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya gestionarà 1.230 pisos de lloguer social cedits per entitats bancàries després dels acords amb CatalunyaCaixa i Bankia
Imatge
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presidit avui la signatura d’un acord entre la presidenta de la Sareb, Belén Romana, i el president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, pel qual l’entitat gestora d’actius bancaris cedeix 600 pisos a la Generalitat per destinar-los a lloguer social.
 
Tots estaran situats en els 72 municipis on la Generalitat ha documentat l’existència d’una forta demanda d’habitatge a preu social i els inquilins pagaran una quota mensual de 150 euros.
 
Els pisos, que sortiran al mercat de manera esglaonada, els gestionarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya durant un període de quatre anys prorrogables. Una vegada acabat aquest termini, la Sareb recuperarà la titularitat dels pisos i se subrogarà els contractes de lloguer. És el primer contracte d’aquest tipus que signa aquesta entitat privada, que es va crear el 2012 per impulsar el sanejament del sector financer espanyol.
 
Més de 1.200 pisos d’entitats bancàries en lloguer social
 
Amb el conveni signat avui, l’Agència ja gestionarà 1.230 habitatges, en modalitat de lloguer social, cedits per entitats financeres. L’any 2013, CatalunyaCaixa va cedir 400 pisos, pels quals els inquilins paguen entre 150 i 350 euros mensuals, en tot cas procurant que el lloguer no sigui mai superior al 30% dels ingressos nets de la unitat familiar dels llogaters.
 
El passat mes de febrer, Bankia va signar un altre conveni que va comportar la cessió de 230 pisos, en aquest cas amb un lloguer mensual que en cap cas superarà el 25% dels ingressos nets totals de la família.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 106

Fotografia

Fotografia
JPG | 229

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia