Els més de 7.000 associats dels gremis de restauració i d’hotels de Barcelona –patrons de la Fundació– se sumen a l’Acord amb el CIRE per multiplicar les opcions de reinserció
Signatura conveni ESHOB
Els interns dels centres penitenciaris catalans que es formen i treballen mitjançant l’empresa pública del Departament de Justícia Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) a partir d’ara tindran més opcions de trobar una feina en el món de l’hostaleria i la restauració un cop finalitzin la seva condemna. Això es deu a l’Acord de col·laboració signat avui entre la directora del CIRE, Elisabeth Abad; el president de la Fundació Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona, Jordi Clos; el director general del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias.
 
En virtut d’aquest Conveni, es renova la col·laboració que el CIRE i la Fundació mantenen des de fa anys per formar els interns en l’àmbit de la restauració. A més, ara s’amplia l’acord sumant-hi la participació dels gremis barcelonins de restauració i d’hotels per donar més opcions als interns en fase final de condemna a trobar una ocupació en aquests sectors. Ambdós gremis sumen més de 7.000 associats.
 
L’objectiu principal del Conveni és establir un marc general de col·laboració entre les  parts que permeti dur a terme conjuntament activitats dirigides al foment de l’ocupació i la formació professional dels reclusos, incloent-hi la preparació per a l’acreditació i certificació de la seva professionalitat.
 
A més, aquest Conveni permetrà promoure actuacions conjuntes entre l’empresa de Justícia CIRE i les institucions signants, per potenciar que les empreses associades fomentin la reinserció de les persones en risc d’exclusió social en un àmbit que encara presenta forta demanda en el mercat laboral.
 
Amb aquest nou acord, el CIRE, el Gremi de Restauració i el Gremi d’Hotels de Barcelona i la Fundació Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona enfortiran la seva col·laboració amb la promoció d'accions destinades a facilitar la integració professional i social dels interns. A més, orientaran el CIRE en les necessitats formatives dels interns, segons les tendències del mercat, per afavorir la inserció de les persones sotmeses a mesures penals que depenen del Departament de Justícia.
 
El CIRE està treballant activament des del seu vessant comercial per convertir-se en una eina que contribueixi també, en la mesura que sigui possible, a la recuperació econòmica, permetent que part de la producció industrial torni al país a través dels tallers productius de les presons. En aquest sentit, les empreses associades als gremis de restauració i d’hotels de Barcelona tindran més facilitats per derivar al CIRE la producció de béns o serveis i, alhora, podran incorporar a la seva gestió criteris de responsabilitat social corporativa (RSC).
 
Col·laboració CIRE-FUNDACIÓ ESCOLA DE RESTAURACIÓ I HOSTALATGE DE BARCELONA
Durant l’acte de signatura, la directora del CIRE, Elisabeth Abad, ha pogut visitar també els 4.500 m2 d’instal·lacions que la Fundació té al districte del 22@ de Barcelona, on disposa de 10 aules teòriques, quatre cuines d'aplicació i una demostrativa, així com dos restaurants per a la pràctica formativa. Des de l'any 2009, 188 interns del CIRE s’hi han pogut formar en diferents itineraris del sector de l’hostaleria, en el marc del programa d’integració sociolaboral del programa Reincorpora de la Fundació La Caixa.
 
A banda, la col·laboració entre el CIRE i la Fundació també possibilita que dintre dels centres penitenciaris els interns puguin adquirir coneixements de l’àrea de la restauració mitjançant un pla de formació, que culmina amb l’obtenció d’un certificat de la Fundació per a tots aquells alumnes que superin el curs amb resultat d’avaluació positiva. Des que es va iniciar aquesta col·laboració, 119 interns han aconseguit el certificat d’ajudant de cuina en col·lectivitats, després d’haver realitzat una formació inicial i d'aprofundiment i d’haver treballat a la cuina dels centres penitenciaris.

La Fundació Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona es va constituir l'any 1985 per iniciativa del Gremi de Restauració i el Gremi d'Hotels de Barcelona, com a resposta a la necessitat de proveir-se de professionals qualificats en les diferents branques del sector de la restauració i l'hostaleria, així com de reciclar professionals en actiu.

1  

Fitxers adjunts

Signatura del conveni entre el CIRE, l'ESHOB i elsgremis de restauració i d'hotels de Barcelona

Signatura del conveni entre el CIRE, l'ESHOB i elsgremis de restauració i d'hotels de Barcelona
JPG | 1452