• El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del 300 aniversari de la paperera J. Vilaseca
  • Artur Mas subratlla la necessitat de tenir “una base industrial renovada i posada al dia
El president Mas durant la visita a J.Vilaseca
El president Mas durant la visita a J.Vilaseca
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre, a Capellades, que Catalunya viu “uns moments en qè el consens és molt important”.
 
Durant l’acte de celebració del 300 aniversari de la paperera J. Vilaseca, i després de posar com a exemple la rellevància que el consens ha tingut per a l’empresa, el cap de l’Executiu ha advertit que “les grans decisions que hem de prendre en els propers temps s’han de prendre amb un consens important entre la majoria social i les forces polítiques del país”. Pel president, “no hi ha altra manera de fer-ho, si ho volem fer bé”.
 
Així, el president Mas ha advertit que “Catalunya vol fer les coses bé en aquests grans temes de país i l’exemple que s’ha de donar a ella mateixa és de grans majories”. Tot i que ha reconegut que “a vegades no és possible la unanimitat total”, ha insistit que “totes les decisions importants -siguin les que siguin- fins i tot les més delicades, s’han de prendre amb el màxim consens possible”.
 
El president, que prèviament ha fet un recorregut per les instal·lacions de l'empresa, ha dit durant la seva intervenció que l’exemple dels 300 anys d’existència, de supervivència i de futur de l’empresa J.Vilaseca serveixen també de model per a altres realitats del país. Ha destacat la “capacitat d’adaptació” de la paperera i ha assegurat que es tracta d’una “empresa molt antiga en les arrels, però molt moderna en l’esperit, en la voluntat i en els objectius”, perquè “és una empresa posada al dia”.
 
Durant el seu parlament, el cap de l’Executiu s’ha referit també a la vocació industrial d’aquesta empresa i s’ha mostrat convençut que els països que han apostat per tenir “una base industrial renovada i posada al dia” són els que funcionen millor. I, en aquest sentit, ha insistit que Catalunya vol seguir contribuint amb “aquesta vocació industrial” al conjunt de l’Estat, al sud d’Europa, però sobretot al projecte europeu.
 
L’empresa paperera especialitzada en la fabricació de paper de seguretat, que es fa servir per fer bitllets de banc, loteria, documents notarials i passaports, també es dedica a produir tot tipus de papers d'alta gamma. J.Vilaseca dóna feina directa a 218 persones i exporta el 70 % de la seva producció a més de 84 països.
 
Durant l’acte també han intervingut el director comercial de J. Vilaseca, Carles Torredemer; el director general de l'empresa, Jaume Batllori, i l'alcalde de la localitat, Marcel·lí Martorell. Prèviament, el president ha visitat el Museu Molí Paperer de Capellades per signar el llibre d'honor de l'Ajuntament. Des d’allà, ha fet un recorregut a peu per la localitat fins arribar a la paperera. 

1  

Imatges

El president Mas durant la visita a J.Vilaseca

El president Mas durant la visita a J.Vilaseca 1144