TES
Els primers creueristes baixen del vaixell al port de la Ràpita, aquest matí.
  • L’inici de l’activitat de creuers a Sant Carles de la Ràpita és una aposta pel turisme i l’economia de les Terres de l’Ebre, ja que s’estima que cada vaixell deixi uns 10.000 euros al territori
  •  L’Star Flyer, el primer creuer de Sant Carles amb cinc escales i un miler de passatgers, aportarà una nova tipologia de turista al municipi i la seva àrea d’influència
 
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín, el vicepresident de la Diputació de Tarragona per les Terres de l’Ebre, Pere Panisello, i el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, ha assistit avui a l’arribada de l’Star Flyer, el primer creuer que visita el port de Sant Carles de la Ràpita, un fet històric que projecta el port, el municipi i la seva destinació turística en el mapa dels creuers que fan rutes per  la Mediterrània.
 
El port de Sant Carles és un port escala de creuers que enguany rebrà cinc escales i al voltant d’un miler de passatgers disposats a conèixer el port, la ciutat i el seu entorn. De fet, aquesta és una activitat complementària per aquest municipi que ha d’ajudar a incentivar el sector turístic i l’economia a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, CLIA Europe (Associació internacional de línies de creuers europees) recull en un informe l’aportació econòmica de la indústria de creuers a Europa. Així, l’estimació de l’impacte econòmic pel territori del Delta de l’Ebre d’aquest vaixell és d’uns 10.000 euros per escala, que és la despesa prevista dels passatgers en excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis. També es calcula que en un port escala desembarca el 50% de la tripulació.
 
El de Sant Carles és el tercer port gestionat per Ports de la Generalitat amb tràfic de creuers que ja forma part dels itineraris de les companyies de creuers a la Mediterrània. Aquesta temporada els ports de Sant Carles de la Ràpita, Palamós i Roses rebran 53 escales de creuer i 41.000 passatgers. Així, s’estima que l’activitat creuerística generada pels tres enclavaments deixi aquest any un impacte econòmic d’uns 3 milions d’euros en el conjunt del territori.
 
El port de Sant Carles de la Ràpita i la seva destinació turística es promouen en els fòrums del mercat creuerístic sota la marca Delta Ebre Port, amb la qual s’ha creat el web  www.deltaebreport.com i s’han dissenyat materials divulgatius per promocionar el port, la ciutat, l’entorn natural del Delta, la cultura, la gastronomia, els esports i l’oci que s’ofereix a les companyies de creuers i als seus passatgers. Això ha estat possible gràcies a un acord institucional en què participen Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa.  
 
Un nou perfil de turista a les Terres de l’Ebre
 
En el sector de creuers, les navilieres busquen cada cop més llocs diferents on portar els seus vaixells. En aquest context, Sant Carles de la Ràpita, el Delta de l’Ebre i la seva àrea d’influència ofereixen als passatgers de creuer l’oportunitat de descobrir nous paratges, tradicions i cultura dins de la Mediterrània occidental.
 
L’Star Flyer ha donat avui el tret de sortida a l’activitat de creuers del port rapitenc amb més d’un centenar de passatgers majoritàriament britànics i suïssos. El vaixell ha arribat a les 8.00 h procedent de València i preveu salpar a les 15.00 h cap a Maó, dins l’itinerari d’una setmana que està fent per la Mediterrània i que va iniciar a Palma de Mallorca, amb escales a Formentera, Eivissa, València i Sant Carles de la Ràpita, Maó i Sóller.
 
En aquest nou escenari per als creueristes, l’Star Flyer ha apostat per Sant Carles de la Ràpita i a partir d’avui realitzarà una escala cada dimecres. Així el vaixell tornarà el 23 i 30 de juliol i el 6 i 13 d’agost.  De fet, dimecres passat la primera de les escales prevista d’aquest vaixell es va anul·lar per causes meteorològiques.
 
Coincidint amb l’arribada del primer creuer, el president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat d’altres autoritats ha lliurat avui al capità de l’Star Flyer la metopa portuària per commemorar la seva primera escala al port de Sant Carles de la Ràpita, un acte habitual en aquest sector.
 
El veler Star Flyer de bandera maltesa té una eslora de 110 metres, una mànega de 15 metres, un calat de 5,7 metres de profunditat i un registre brut de 2.298 tones. Aquest vaixell pertany a la companyia Star Clippers que compta amb una flota de tres velers: Star Flyer i Star Clipper , tots dos de quatre pals, i el Royal Clipper de cinc pals. La companyia Star Clippers ofereix als passatgers un maridatge entre la tradició nàutica i les vacances de luxe. Aquests velers intenten recrear els viatges que es feien en els tradicionals clippers fa cent cinquanta anys, però amb el confort, la modernitat i els serveis actuals.

1  

Imatges

Foto1

Foto1 2863

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 69

Foto 2

Foto 2
JPG | 3265