Empresa i Treball

Puig

INDÚSTRIA

La Generalitat posa en marxa una línia de finançament de 10 milions d'euros per impulsar projectes d'emprenedoria corporativa

query_builder   16 juliol 2014 12:16

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La Generalitat posa en marxa una línia de finançament de 10 milions d'euros per impulsar projectes d'emprenedoria corporativa

  • Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació en el marc del I Congrés Catalunya Emprèn, que ha reunit avui 1.200 empresaris, emprenedors i inversors al Palau de Congressos de Barcelona
  • El nou programa d’Emprenedoria Corporativa fomentarà la innovació oberta entre grans empreses que plantegin reptes d’innovació i petites empreses que donin resposta a aquests reptes
  • El Congrés Catalunya Emprèn ha estat l’escenari també del XIX Fòrum d’Inversió, on s’ha presentat 21 projectes empresarials davant un jurat d’inversors i fons de capital risc catalans i internacionals
El conseller Puig
La Generalitat de Catalunya posarà en marxa una nova línia de finançament a través de l’Institut Català de Finances (ICF) per impulsar projectes d’emprenedoria corporativa que compta amb un pressupost de 10M€ per als propers 7 anys.  Així ho ha anunciat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en el marc del I Congrés Catalunya Emprèn que ha tingut lloc al Palau de Congressos i que ha reunit 1.200 empresaris, emprenedors i inversors nacionals i internacionals.
 
El conseller ha dit que el nou programa “busca posar en joc nous actors en el mercat del finançament, amb el lideratge industrial de les grans corporacions”“L’impuls a l’emprenedoria per part de les grans indústries ja existeix en països i regions de referència mundial com Califòrnia i Israel”, i el repte és, ha dit, “aixecar més capitalització privada, deixant de dependre dels bancs i les caixes per tal de no estar tan subjectes als riscos de l’economia”.
 
En la seva intervenció, el conseller Puig ha fet una crida a “l’inconformisme radical davant la situació actual i a tenir una visió optimista sobre les nostres perspectives de futur”. “Necessitem que els vostres projectes creixin”, ha dit als assistents emplaçant-los “a sumar esforços per multiplicar resultats”. Per ell, en l’economia de Catalunya “hem de posar en joc nous actors i afegir nous espais de trobada entre empreses i emprenedors per tal d’impulsar nous projectes”.
 
El nou programa d’Emprenedoria Corporativa, que s’iniciarà a finals de juliol, fomentarà la innovació oberta en el teixit empresarial, donant suport a la creació de projectes de creixement col·laboratiu entre grans empreses que plantegin reptes d’innovació i emprenedors que puguin donar resposta a aquests reptes.
 
Les corporacions hauran de presentar els seus reptes d’innovació i de creixement, incloent els recursos que estan disposades a aportar a l’empresa que hi pugui donar resposta: inversió en capital, espais, equipaments, accés a la xarxa comercial o de proveïdors, suport en la gestió o assessorament en els processos d’industrialització.
 
La Generalitat, a través d’ACCIÓ, comunicarà els reptes a l’ecosistema d’innovació de Catalunya i a nivell internacional a través dels Centres de Promoció de Negocis (investigadors, emprenedors, empreses emergents, empreses de base tecnològica i pimes), i s’encarregarà de seleccionar els projectes que puguin generar sinèrgies amb les empreses.
 
Les corporacions valoraran els projectes presentats i seleccionaran aquells en els que estiguin disposats a invertir. S’iniciarà llavors un procés d’anàlisi de la viabilitat de la inversió conjuntament entre la corporació i el Departament d’Empresa i Ocupació.
 
L’Institut Català de Finances co-invertirà en els projectes de nova creació que sorgeixin en el marc del programa amb un préstec participatiu de fins a 200.000€ amb un termini màxim de 5 anys, amb l’objectiu de mobilitzar una inversió de com a mínim 20M€ en aquest període.
 
XIX Fòrum d’Inversió
 
En aquesta 19a edició, el Fòrum d’Inversió s’emmarca dins del primer Congrés Catalunya Emprèn, un acte que vol esdevenir punt de trobada clau per als agents del món de l’emprenedoria i la inversió privada.
 
21 projectes empresarials que busquen finançament han tingut l’oportunitat d’exposar-se davant un jurat d’inversors i fons de capital risc catalans i internacionals. Els projectes són de sectors capdavanters en els quals Catalunya està ben posicionada globalment, com ara les TIC, les ciències de la salut i la vida i altres tecnologies.
 
Enguany, al Fòrum d’Inversió s’hi han inscrit més de 1.800 professionals, entre els quals hi ha 200 inversors, i on destaca l’elevada presència d’inversors internacionals de països com França, Rússia o Estats Units, entre altres. En el marc del Fòrum d’Inversió també s’han habilitat espais per al treball en xarxa on s’han fet prop de 380 reunions entre inversors i emprenedors.
 
Tots els projectes que van optar a participar al Fòrum d’Inversió estan recollits al “Catàleg d'empreses i projectes amb potencial de creixement” destinat a inversors: http://accio.gencat.cat/forum-inversio-2014
 
 
 

1  

Imatges

Fotografia Acte Inaugural del I Congrés Catalunya Emprèn

Fotografia Acte Inaugural del I Congrés Catalunya Emprèn 808

1  

Fitxers adjunts

Dossier de Premsa I Congrés Catalunya Emprèn

Dossier de Premsa I Congrés Catalunya Emprèn
PDF | 278

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia