El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat ha celebrat el 60è aniversari de l’aprovació del reglament que oficialitzà el reconeixement de la DOQ Priorat, l’any 1954.
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’INCAVI i conseller delegat executiu de Prodeca, Jordi Bort, del director dels Serveis Territorials del DAAM a Tarragona Anton Ballvé, ha assistit aquesta tarda a l’acte de commemoració del 60è aniversari de la Denominació d’Origen Priorat.
Aquest acte, celebrat al refetor de la Cartoixa d’Scala Dei, ha servit per homenatjar les diferents persones que han estat vinculades al Consell Regulador durant tots aquests anys.
En aquest sentit, el conseller Pelegrí ha assenyalat que “gràcies a l’esforç i el treball de molts, la DOQ Priorat és un símbol de tradició i modernitat amb uns vins cada vegada més valorats i reconeguts gràcies a la seva indiscutible qualitat.”
A més, a volgut destacar que “amb la recuperació de varietats autòctones, tenim la possibilitat d’obtenir un vi singular, diferenciat i més comprensible pel consumidor.”
La història d’aquesta DOQ, la única de Catalunya, es remunta a l’any 1932 amb l’aprovació de l’Estatut del Vi per part del govern republicà, on s’esmentava la zona vitivinícola del Priorat com a regió a protegir. Tot i així, no va ser fins anys després de la Guerra Civil, al 1954, que es va oficialitzar l’existència de la Denominació d’Origen Priorat amb un reglament i un Consell Regulador operatius.
Pelegrí ha volgut aprofitar aquest acte per repassar l’estat actual dels nostres vins afirmant que “el consumidor català mostra, cada cop més, un interès creixent en els vins catalans” i és que el consum de vi català a Catalunya ha crescut, passant d’una ampolla de cada quatre a una ampolla cada tres, a més d’aconseguir que en els últims tres anys els vins catalans ja siguin els més consumits en els supermercats.
Pel que fa a l’exportació, el vi català creix a doble dígit en tots els països que exporta. El conseller ha remarcat que “tenim una gran oportunitat per exportar la riquesa i la singularitat que suposa tenir 11 denominacions d’origen que poden fer vins diferents. El gran repte del sector és la regularitat de les exportacions, especialment en els països emergents.”
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
1