Imatge de la presentació del pla

  • El Clúster de l’Automoció, el ClusterMoto i l’Indescat han presentat un pla estratègic que preveu que el sector de l’esport del motor generi d’aquí a 10 anys un volum de negoci de 2.000 milions d’euros anuals.

 

  • El projecte compta amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació.

 

  • Pel director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, “és un repte molt important per activar de manera més substancial el negoci que hi ha darrera de la competició esportiva del motor”.
 
 
El Clúster de la Indústria de l’Automoció (CIAC), el Clúster per l’avenç de la motocicleta (ClusterMoto) i el Clúster català de la indústria de l’esport (Indescat) desenvoluparan un pla estratègic conjunt per impulsar el sector de l’esport del motor durant els propers 10 anys, amb l’objectiu de multiplicar per 5 el PIB del sector i generar un volum de negoci de 2.000 milions d’euros anuals.
 
El projecte, anomenat Motorsport2020, compta amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació. El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha assistit aquesta setmana a la presentació del pla, a la seu del RACC.
 
Per Grau, “és un gran projecte i un repte molt important per activar de manera més substancial el negoci que hi ha darrera de la competició esportiva del motor”. El projecte busca, ha afegit, “consolidar també un teixit industrial que és imprescindible perquè el resultat esportiu sigui rellevant”.
 
Grau ha recordat que Catalunya és referent a nivell europeu i mundial en el camp dels clústers, ja que “s’ha demostrat que és un mecanisme eficaç des del punt de vista de la millora competitiva”, que permeten a les empreses catalanes plantejar-se reptes més ambiciosos.
 
A l’acte de presentació també hi ha assistit el secretari general d’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau; el president del CIAC, Vicenç Aguilera; el president de ClusterMoto, Josep Mir; i el president d’Indescat, Joan Porcar.
 
El projecte Motorsport2020 s’iniciarà al setembre i posarà en marxa, entre d’altres, aquestes actuacions: llançament de la llicència "off-road“ (targeta verda),
captació d’esdeveniments internacionals de Motorsport (enduro, trial, rallycross, autocross, etc.), creació del Saló Internacional del Motorsport, i impuls a la promoció d’una Escola de Pilots Internacional (“La Masia del Motorsport”).
 
El pla també contempla la millora de la formació en gestió en tots els estaments del Motorsport (circuits, equips i esdeveniments) i el desenvolupament de la Fórmula Student i Moto Student conjuntament amb universitats d’enginyeria, així com la posada en marxa d’un Circuit de Karting Internacional.
 
El sector de l’esport del motor a Catalunya
 
A Catalunya existeix una llarga tradició i una forta passió per l’esport del motor. Barcelona és l’única ciutat del món on se celebren anualment els campionats mundials de Formula 1, de moto GP i el campionat del món de Ral·lis. Històricament, els pilots catalans han acumulat èxits esportius en totes les seves disciplines.
 
A Catalunya, a més, es concentren força entitats, institucions i empreses relacionades amb l’esport i el motor: federacions catalanes d’automobilisme i motociclisme, associacions i clubs, circuits, escoles de pilots i mecànics de competició. Així mateix, disposa d’un teixit industrial i tecnològic amb capacitat d’innovació i de R+D, amb empreses com IDIADA, i les enginyeries. 
 
El projecte Motorsport a Catalunya busca que la contribució agregada al PIB del sector i a l’ocupació del país creixi per equiparar-se a la seva potencialitat real.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la presentació del pla

Imatge de la presentació del pla
JPG | 1707