La directora general de l’ICASS va participar ahir a Vall de Núria en el Fòrum Social sobre Turisme Responsable i Inclusió Social al costat de l’alcaldessa de Queralbs, l’alcalde de Ripoll i el director de la Fundació, entre d’altres
Imatge del Fòrum Social
La directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny, va participar ahir a la Vall de Núria en el Fòrum Social sobre Turisme Responsable i Inclusió Social organitzat per la Fundació Formació i Treball (FiT), coincidint amb el pas de la ruta Transpirenaica Social i Solidària 2014.
 
Fortuny va intervenir al costat del president de la FiT, Albert Alberich; l’alcaldessa de Queralbs, Imma Constants; i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; entre d’altres. L’objectiu del Fòrum va ser promoure l’establiment de models sostenibles de desenvolupament turístic, que respectin la societat, l’ecosistema, el medi ambient i fomentin la solidaritat i la cooperació entre els diferents col·lectius de persones.
 
L’assistència de la directora general de l’ICASS va servir també per visualitzar el suport que el Departament de Benestar Social i Família dóna a la segona edició de la Transpirenaica Social i Solidària. Una eina de sensibilització i cohesió social que esdevé un punt de trobada als Pirineus entre persones i col·lectius en risc d’exclusió, amb l’objectiu de crear iniciatives conjuntes de superació i canvi social.
 
La ruta va començar el passat 14 de juny a Euskadi i acabarà el 25 de juliol al Cap de Creus, resseguint tot el massís dels Pirineus per etapes, i compta amb la participació de 50 joves, emprenedors, representants d’empreses i institucions, organitzacions socials i societat civil en general. Els integrants decideixen l’etapa que volen fer i durant quant de temps. En el seu recorregut per la muntanya comparteixen camí amb altres persones amb les quals poden reflexionar sobre les causes i conseqüències de l’exclusió, trobar solucions, crear xarxes d’ajuda i contacte, afavorir l’autonomia i impulsar la mentoria.
 
Algunes de les qüestions tractades són el treball i l’emprenedoria, l’educació, les migracions, el turisme sostenible o la responsabilitat social corporativa. La iniciativa també serveix per donar a conèixer el testimoni de persones que han estat en risc d’exclusió, en un entorn que permet l’intercanvi des d’una posició d’igualtat i amb un diàleg franc, capaç de crear vincles.
 
La FiT va ser fundada l’any 1992 per Càritas Diocesana de Barcelona. El seu principal objectiu és la formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats personals i sociolaborals per incorporar-se al mercat laboral ordinari. La seva seu es troba al carrer Llull de Sant Adrià de Besòs.

1  

Fitxers adjunts

Imatge dels ponents durant el Fòrum Social celebrat a la Vall de Núria, amb Carmela Fortuny (segona per la dreta)

Imatge dels ponents durant el Fòrum Social celebrat a la Vall de Núria, amb Carmela Fortuny (segona per la dreta)
JPG | 207