• La calor d’aquests dies donarà pas a un episodi de tempestes que afectarà el nord i est de Catalunya de cara a diumenge. La setmana vinent la temperatura es recuperarà de nou i es preveu calorosa i atmosfèricament estable.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que divendres la temperatura màxima pujarà lleugerament en general, si bé la zona on es notarà més aquest augment serà l’extrem nord-est. Es preveuen màximes que estaran entre els 27 i 32 ºC al litoral, entre els 29 i 34 ºC al Pirineu i al prelitoral, i entre 32 i 37 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i a l'extrem nord-est del país. Dominarà l’ambient assolellat, tot i que hi haurà el pas de núvols que no es descarta que deixin algun ruixat a punts de la meitat oest del país.
 
Dissabte es preveu una jornada assolellada en general, amb alguns núvols baixos al litoral i núvols prims a la resta, així com la formació d’algunes nuvolades de tarda al Pirineu Occidental on és probable algun ruixat. La temperatura baixarà lleugerament, especialment la màxima.
 
Diumenge arriba una pertorbació que donarà lloc a un augment de la nuvolositat i a precipitacions en forma de xàfecs i tempestes que afectaran la meitat nord i est del país, especialment a la tarda. A més, a la meitat est podran ser fortes i anar acompanyades de calamarsa o pedra. A ponent i al sud de Catalunya no es preveuen pluges. La temperatura encara baixarà una mica més i s’enfortirà el vent del nord a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre.
 
A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de Situació Meteorològica de Perill de calor per divendres i d’intensitat de pluja per diumenge.
 
La predicció a mitjà termini indica un nou augment de la temperatura i estabilitat atmosfèrica de cara a la setmana vinent.
 
Més informació a www.meteo.cat a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
 
18 de juliol de 2014