Empresa i Treball

TURISME

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, presenta la subvenció destinada al Pla de Foment Territorial del Turisme de Sant Pere Pescador

query_builder   18 juliol 2014 19:14

event_note Nota de premsa

TURISME

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, presenta la subvenció destinada al Pla de Foment Territorial del Turisme de Sant Pere Pescador

 ·        La Generalitat ha concedit 321 mil euros a l’Ajuntament d’aquest municipi per finançar diverses actuacions de millora en serveis, infraestructures i equipaments del municipi.

·        La subvenció es destinarà a posar en marxa iniciatives com ara l’inici del procés per obtenir el segell d’especialització com a Destinació de Turisme Familiar (DTF); inversions en infraestructures tecnològiques; millora de l’accessibilitat als recursos turístics i dels serveis a les platges; i senyalització turística, entre d’altres.

·        Aquest és un dels 17 projectes subvencionats per la Generalitat a través de la línia d’ajuts per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.
 
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha presentat la subvenció que ha atorgat la Generalitat  a l’Ajuntament de Sant Pere Pescador per impulsar el Pla de Foment Territorial del Turisme del municipi. Aquest és un dels projectes que s’han beneficiat d’una de les 17 subvencions que ha atorgat la Generalitat a municipis catalans per a la posada en marxa de plans de millora turística.
 
En concret, l’Ajuntament de Sant Pere Pescador ha rebut una subvenció de 320.957 euros per al desenvolupament del pla d’actuacions que té per objectiu fomentar l’oferta turística del municipi. Torres ha volgut visitar el municipi on ha mantingut una reunió amb l’alcalde Jordi Martí Deulofeu i amb regidors de l’equip de govern, per conèixer sobre el terreny les accions previstes en el pla adreçades a impulsar el turisme al territori.
 
Després de la trobada, s’ha fet la presentació oficial del projecte davant de representats del sector del càmping de la localitat i dels mitjans de comunicació. El secretari ha completat la visita amb una ruta a peu pel Carrer del Mar i pel carril bicicleta per conèixer sobre el terreny les primeres actuacions del pla, ja iniciades.
 
En concret, la subvenció es destinarà a posar en marxa iniciatives com ara l’inici del procés per obtenir el segell d’especialització com a Destinació de Turisme Familiar (DTF); inversions en infraestructures tecnològiques; millora de l’accessibilitat als recursos turístics i dels serveis a les platges; i senyalització turística, entre d’altres.
 
El pressupost global destinat a la concessió d’aquestes subvencions ha estat de 6.455.000 euros. Aquests ajuts es financen gràcies als ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET). L’objectiu d’aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals del sector turístic català un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.
 
Aquesta línia d’ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia