Protecció Civil

Protecció Civil demana extremar precaucions davant el risc d'incendi forestal sobretot al sud del país

query_builder   21 juliol 2014 13:34

event_note Nota de premsa

Protecció Civil demana extremar precaucions davant el risc d'incendi forestal sobretot al sud del país

 

  • Per avui hi ha una prealerta del pla INFOCAT per l’alt risc d’incendi sobretot a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat avui de nou en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel perill d’incendi forestal que afecta a diverses comarques del centre i sud del país. És per això que es recomana extremar les precaucions en les activitats proa de zones boscoses.
 
El perill disminueix en general avui respecte ahir, però segueix sent alt i molt alt a la meitat sud degut als vents terrers.
 
Les comarques amb elevat risc d’incendi avui són:

- Demarcació de Catalunya Central: Anoia

- Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat

- Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre


A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul•lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses, i que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin al telèfon d’emergències 112.
 
Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.
 
Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins per la finestra del cotxe.
 
Trobareu també la informació de la prealerta INFOCAT al twitter @emergenciescat i al facebook https://www.facebook.com/emergenciescat
 
 
 
Barcelona, 21 de juliol de 2014
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia