Ports

El Club Nàutic invertirà 4,8 MEUR en la modernització de la dàrsena esportiva del port de Vilanova i la Geltrú

query_builder   22 juliol 2014 14:57

event_note Nota de premsa

El Club Nàutic invertirà 4,8 MEUR en la modernització de la dàrsena esportiva del port de Vilanova i la Geltrú

  • El Club Nàutic Vilanova renova la concessió de la dàrsena esportiva del port vilanoví per un termini de 25 anys
  • El Club invertirà 4,8 MEUR en modernitzar les instal·lacions, impulsar l’eficiència energètica i l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, integrar la dàrsena al municipi  i donar valor afegit al sector  nàutic
 
Ports de la Generalitat

 

El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, i el president del Club Nàutic Vilanova, Joan Cabrero, han signat avui un contracte pel qual el Nàutic continuarà gestionant la dàrsena esportiva del port de Vilanova durant 25 anys més. L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

L’acord s’emmarca en el procés endegat per Ports de la Generalitat l’octubre passat per renovar la gestió de les dàrsenes esportives que han finalitzat o finalitzen la seva concessió entre els anys 2014 i 2015. El Club Nàutic Vilanova és el tercer a renovar la concessió després del CN Estartit i el CN Sant Carles de la Ràpita. L’objectiu és que les instal·lacions es remodelin amb visió de futur per donar major valor al sector nàutic i impulsar els ports catalans com a motors econòmics del territori.
 
Una nàutica per al futur
 
El Club Nàutic preveu invertir 4,8 MEUR en la renovació de les instal·lacions  que acullen 817 embarcacions de 6 a 30 metres d’eslora. El projecte del Nàutic preveu la millora dels serveis, un nou edifici per la marineria, remodelar l’escar i la benzinera, la implementació de mesures d’estalvi energètic, la millora de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, la millor integració de les instal·lacions a la vila, l’impuls al lloguer d’embarcacions, el foment de la formació i l’apropament de la nàutica a la ciutadania.
 
Es remodelarà l’edifici, seu social del Club, i es construirà un nou edifici de serveis per a la marineria que s’integrarà a la façana portuària, que facilitarà l’accessibilitat i la mobilitat al públic en general. Aquest edifici incorporarà un centre de formació amb activitats docents relacionades amb la nàutica i activitats lligades a la vila que potenciaran la convivència entre el sector esportiu del port i els ciutadans. També es construirà una rampa d’avarada per donar servei a embarcacions lleugeres.
 
En matèria de sostenibilitat s’han d’implementar mesures per controlar els consums i estalviar recursos energètics, amb la substitució de les torretes d’electricitat i torretes d’aigua als pantalans. També es renovarà l’enllumenat públic amb tecnologia LED, i es col·locaran marquesines amb plaques solars a l’aparcament.
 
Les instal·lacions s’equiparan amb bombes mòbils contra incendis i extintors i amb el material necessari per lluitar contra la contaminació marina, en cas de possible vessament de combustible. Així mateix, s’han de realitzar adequacions a la benzinera i  la zona d’escar.
 
Potenciar l’ús dels amarratges de lloguer
 
El projecte del Club Nàutic aposta per la mobilitat d’embarcacions esportives amb el lloguer d’amarratges a transeünts per la qual cosa es faran una sèrie d’activitats per incentivar la mobilitat, amb actes divulgatius i una nova pàgina web que doni informació de la disponibilitat d’amarradors i tarifes, així com dels actes i activitats que es desenvolupin en el Club.
 
El Club Nàutic Vilanova presenta un programa de gestió i manteniment per adequar  les instal·lacions de la zona destinada als xàrters de lloguer, així mateix preveu la construcció d’un petit edifici a la plaça del Port de suport a aquesta activitat, que s’ha d’adequar a l’estudi de detall d’aquesta plaça.
 
Així mateix, el Nàutic treballa per un model de gestió per afavorir l’accés a la nàutica  i fomentar- la entre els ciutadans. També col·laborarà amb el Club de Mar amb les activitats nàutiques a la platja i la realització de cursos i competicions en la secció esportiva de vela, pesca esportiva, motonàutica i submarinisme, així com en el desenvolupament de noves activitats.
 
 
22 de juliol de 2014
 
 
 
 

2  

Imatges

Signatura contracte

Signatura contracte 1570

Dàrsena esportiva Vilanova

Dàrsena esportiva Vilanova 872

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 76

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia