·         Suposarà una aportació estatal de 116,7 MEUR fins al 2016 al Pla d’Habitatge de Catalunya
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i la ministra de Fomento, Ana Pastor, han signat aquesta tarda el conveni de col·laboració per a l’execució del Pla estatal de foment del lloguer d’habitatges, la rehabilitació edificatòria i la regeneració i renovació urbanes, que suposarà una aportació estatal de 116,7 milions d’euros fins al 2016 al Pla d’Habitatge de Catalunya.
El conveni permetrà aplicar les mesures establertes en el Pla estatal i suposa una  certa recuperació de les aportacions estatals a les polítiques d’habitatge de la Generalitat, que van arribar al mínim l’any 2013, amb només 9 milions d’aportació estatal.
 
L’acord d’avui avui estableix les quanties que l’Estat té previst aportar per als propers 3tresanys i que es desglossen de la manera següent:
 
  • 24,2 MEUR per al 2014
  • 42,2 MEUR per al 2015
  • 50,2 MEUR per al 2016
 
Aquestes quanties establertes en el conveni d’execució s’han de destinar a les actuacions que el Pla estatal considera com a protegibles. En aquest sentit, i en base a les polítiques pròpies de la Generalitat en matèria d’habitatge, els recursos es destinaran a ajuts al lloguer i al foment de la rehabilitació d’edificis.
 
Es preveu que en les properes setmanes s’obri una primera convocatòria d’ajuts a la rehabilitació, que tindrà continuïtat els anys 2015 i 2016.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 114