Direcció General de Comunicació

El Govern actualitza el procediment d'acreditació dels centres i serveis de medicina de l'esport

El Govern actualitza el procediment d'acreditació dels centres i serveis de medicina de l'esport

query_builder   22 juliol 2014 15:01

event_note Nota de premsa

El Govern actualitza el procediment d'acreditació dels centres i serveis de medicina de l'esport

 
  • Els centres acreditats anteriorment disposaran d’un any per adaptar-se a la nova regulació
  • S’estableix l’obligatorietat que tots els centres de medicina de l’esport estiguin sota la responsabilitat d’un metge especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport
  • El Decret estableix tres nivells d’acreditació, en funció del grau d’especialització del centre
 
El Govern ha aprovat un nou decret pel qual s’estableix el procediment d’acreditació dels centres i serveis de medicina de l’esport. Amb el nou decret, el Govern s’adapta a les noves necessitats de la medicina de l’esport, establertes per la Llei de l’Esport, afavorint les actuacions i les activitats derivades de la pràctica esportiva i desenvolupa els criteris que aquesta llei estableix al seu article 50.
 
El nou decret defineix tres nivells de centres i serveis: els centres de nivell 1 o inicial, que podran fer reconeixements mèdics i estendre els certificats mèdics d’aptitud per a la pràctica esportiva; els de nivell 2 o avançat, que són els que podran desenvolupar controls i fer seguiments d’esportistes d’esport de risc i de màxim rendiment. I per últim, els centres de nivell 3 o preferent, que són aquells centres que podran desenvolupar protocols de seguiment específics de la patologia derivada d’una pràctica esportiva de màxim rendiment i que també estaran capacitats per a fer formació en l’àmbit de l’especialitat.
 
A més, s’incorpora l’obligatorietat, establerta pel Reial decret 1277/2003, que tots els centres de medicina de l’esport han d’estar sota la responsabilitat d’un metge especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport.
 
Com a requisits específics aquest decret regula, entre d’altes, l’equipament mínim amb què ha d’estar dotat cada tipus de centre segons el nivell de complexitat, la dotació mínima de personal especialitzat, segons el cas; així com que el personal sanitari de tots els centres haurà d’estar preparat per  fer front a una eventual reanimació cardiopulmonar (RCP bàsica).
 
Així mateix, incorpora el principi de simplificació i racionalitat administrativa que ha de regir l’actuació de l’Administració i emmarca la col·laboració entre els departaments competents en matèria d’esport i de salut.
 
Els centres i serveis acreditats d’acord amb el Decret 323/1992, que ara queda derogat, disposaran d’un any des de l’entrada en vigor d’aquesta regulació per adaptar-se als nous requisits.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia