Direcció General de Comunicació

El Govern fomenta la professionalització i la innovació del sector agroalimentari

El Govern fomenta la professionalització i la innovació del sector agroalimentari

query_builder   22 juliol 2014 15:12

event_note Nota de premsa

El Govern fomenta la professionalització i la innovació del sector agroalimentari

 
  • Aprova el Decret del sistema de formació, transferència i innovació del sector agroalimentari que preveu, entre d’altres actuacions, la regulació de les funcions i l’estructura de les Escoles Agràries, regides actualment per una normativa de l’any 1984
  • També crea el Consell Català de la Innovació Agroalimentària, que establirà les línies d’actuació en l’àmbit de la formació, la transferència tecnologia i la innovació en el sector agroalimentari
 
El Govern ha aprovat el Decret del sistema de formació, transferència i innovació del sector agroalimentari que preveu, entre d’altres actuacions, la regulació de les funcions i l’estructura de les Escoles Agràries, l’establiment  de les línies d’actuació en l’àmbit de la formació, la transferència tecnològica i la innovació del sector agroalimentari i la seva coordinació i, finalment, la creació del Consell Català de la Innovació Agroalimentària.
 
El Decret preveu complir tres objectius: en primer lloc, adequar a la normativa actual d’ensenyament, les funcions i l’estructura de les Escoles Agràries, regides actualment per una normativa de l’any 1984, així com canviar la denominació de les escoles. Amb el nou Decret, les actuals Escoles i Centres de Capacitació Agrària passaran a denominar-se Escoles Agràries.
 
S’estableix l’estructura organitzativa de les escoles, basada en l’organització de les escoles públiques dependents del Departament d’Ensenyament, però amb algunes particularitats derivades de la doble funció que realitzen (ensenyament reglat i formació al sector). Les escoles s’organitzaran d’una nova manera amb l’objectiu d’aconseguir màxima eficiència i eficàcia, amb un sistema més col·laboratiu i integral de compartir recursos i formació. El Decret en cap cas regula aspectes d’ordenació educativa, que són competència del Departament d’Ensenyament.
 
En segon lloc, el Decret estableix les línies d’actuació en l’àmbit de la formació, la transferència de tecnologia i la innovació en el sector agroalimentari, en aplicació del Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020, amb la creació del Consell Català de la Innovació Agroalimentària. Aquest òrgan col·legiat proposarà plans, programes i mesures de foment, així com avaluacions de l’impacte de les actuacions en aquestes matèries i millores en el portal Rural Cat, entre d’altres.
 
La seva composició inclou representants del Departament d’Agricultura, d’altres departaments (Ensenyament, Universitats, Empresa i Ocupació), organitzacions professionals agràries, FCAC, IRTA, associacions empresarials, organitzacions sindicals més representatives, representants de les universitats catalanes, que no cobraran cap dieta per la seva participació en el Consell. 
 
Finalment, el Decret dóna compliment a l’apartat IV de la Resolució 671/VIII sobre el món agrari del Parlament de Catalunya, que considera la formació com a element irrenunciable per millorar la competitivitat del sector.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia