Empresa i Treball

TURISME

Catalunya rep el primer vol regular procedent d'Armènia

query_builder   23 juliol 2014 12:29

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya rep el primer vol regular procedent d'Armènia


  • Operat per Vueling, el vol procedent d’Erevan serà operatiu fins a finals d’agost i volarà setmanalment amb una capacitat de 180 places.

 

  • L’Agència Catalana de Turisme porta sis anys treballant el mercat armeni, que és de gran interès per a Catalunya, donat que es tracta d’un turista familiar que acostuma a fer estades llargues (uns 12 dies aproximadament).

 

  • L’obertura d’aquest nou mercat s’emmarca dins l’estratègia de l’ACT de treballar intensament per captar turisme procedent de les ex-repúbliques soviètiques. 
 
Catalunya ha rebut el primer vol procedent d’Erevan (Armènia), que des d’avui i fins finals d’agost operarà Vueling a l’aeroport de El Prat. Es tracta d’un vol regular que volarà setmanalment a la capital catalana, i que comptarà amb 180 places.
 
Amb motiu d’aquest nou enllaç, la directora general de Turisme, Marian Muro, acompanyada del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, s’ha reunit avui amb Fernando Estrada, director d’Estratègia de Vueling, i Sílvia Estivill, Head of Corporate Affairs de Vueling. I és que la implicació en aquest projecte de Vueling, que forma part del programa de partenariat de l’ACT, ha estat vital per aconseguir l’obertura d’una connexió aèria directa amb un nou mercat.
 
L’Agència Catalana de Turisme, a través de la seva oficina de promoció turística a Moscou, porta sis anys treballant el mercat armeni, per tal de promocionar la destinació turística catalana i captar el turista d’aquell país. En aquest sentit, l’obertura el passat mes de juny del Centre de Visats VFS a Erevan ha estat crucial, ja que facilita als armenis l’obtenció d’un visat Schengen per poder viatjar a Catalunya. A més, l’ACT ha convidat els principals operadors turístics d’Armènia a participar a la macro trobada comercial “Buy Catalunya”, que aquest any tindrà lloc el proper 9 d’octubre a Barcelona.
 
El mercat armeni té molt d’interès per a Catalunya, donat que es tracta d’un turista familiar que acostuma a fer estades llargues (uns 12 dies aproximadament). El turista armeni arriba a la nostra destinació motivat pel bon clima, la costa (Armènia no té sortida al mar), l’oferta cultural, el turisme de compres, i la gastronomia. Acostuma a allotjar-se en hotels de 3 i 4 estrelles, tot i que existeix un segment de la població amb un alt poder adquisitiu que és client dels hotels de cinc estrelles. Catalunya rep uns 5.000 turistes armenis anualment.
 
L’obertura d’aquest mercat s’emmarca dins l’estratègia de l’ACT de treballar intensament per obrir nous mercats entre les ex-repúbliques soviètiques. En aquest sentit, s’han obert recentment dues noves rutes: la primera el passat 2 de juny, entre Moldàvia i Barcelona i operada per Air Moldova, i la segona el 30 de juny, entre Almaty (Kazakhstan) i la capital catalana i operada per Air Astana. En ambdós casos es tracta de vols regulars, amb una freqüència de 10 dies, que estaran operatius fins el mes d’octubre.
 
 

1  

Fitxers adjunts

La directora general de Turisme, Marian Muro, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa,  en la reunió amb representants de Vueling.

La directora general de Turisme, Marian Muro, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, en la reunió amb representants de Vueling.
JPG | 936

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia