Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

S'inicien les obres del reg de compensació de Peramola i Bassella

La xarxa de distribució té previst regar un total de 554,94 hectàrees i el nombre d'explotacions beneficiades és de 103

query_builder   24 juliol 2014 10:44

event_note Nota de premsa

S'inicien les obres del reg de compensació de Peramola i Bassella

La xarxa de distribució té previst regar un total de 554,94 hectàrees i el nombre d'explotacions beneficiades és de 103

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha iniciat les obres del regadiu de Peramola i Bassella.
 
Es tracta d’un regadiu de compensació que els municipis de la zona venien demanant des de fa més de 50 anys, ja que va ser un compromís quan es va construir l’embassament d’Oliana, i després, amb la construcció de l’embassament de Rialp, també es va incloure en les obres de compensació.
 
Amb l’inici de les obres, es dóna compliment a aquesta llarga reivindicació d’aquests municipis i, en col·laboració amb la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE), es compleix aquesta vella promesa que permetrà a aquests municipis tenir les terres de regadiu per compensació amb les parcel·les de terreny fèrtil que van comportar la construcció dels embassaments, i així poder mantenir i millorar l’activitat agroramadera dels municipis.
 
La Comunitat de Regants del Reg de Peramola–Bassella (marge dret) va manifestar la voluntat d’executar directament les obres necessàries per a satisfer l’import corresponent a la contribució econòmica dels beneficiaris. La xarxa de distribució té previst regar un total de 554,94 hectàrees, de les quals 481,01 hectàrees pertanyen a Peramola i 73,93 hectàrees a Bassella, i el nombre d’explotacions beneficiades és de 103.
 
La Generalitat de Catalunya executarà la xarxa secundària fins a arribar al filtre caçapedres del hidrants, i les corresponents soleres de formigó, amb un import previst de 2.857.810,78€. La Comunitat de Regants executarà des d’aquell punt fins a les preses parcel·làries, i executarà també els tancaments dels hidrants,  amb un import de 538.291,80€. Restarà només acabar la part corresponent a la CHE.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia