Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat traspassa 1,9 milions d'euros a consells comarcals i municipis per invertir en promoció turística

query_builder   24 juliol 2014 12:24

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat traspassa 1,9 milions d'euros a consells comarcals i municipis per invertir en promoció turística

 

  • En el primer trimestre del 2014 s’ha recaptat 5,6 milions d’euros, el que suposa un 7% més respecte al primer trimestre de l’any anterior.
 
La Generalitat de Catalunya ha donat avui l’ordre perquè es traspassin 1,9 milions d’euros als consells comarcals i municipis de Catalunya, procedents de la recaptació del primer trimestre del 2014 de l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET). La recaptació total ha estat de 5,6 milions d’euros, el que suposa un 7% més respecte a la recaptació del primer trimestre del 2013.
 
L’import traspassat als consells comarcals i municipis, que correspon al 30% de la recaptació total, es destinarà a promoció turística, segons els eixos i les prioritats establertes a les directrius d’actuació proposades per la Comissió del Fons per al Foment del Turisme.
 
Pel que fa a la Generalitat, que gestionarà el 70% restant, impulsarà la promoció turística; el desenvolupament d’infraestructures turístiques; la creació i la millora dels productes turístics; el turisme sostenible i responsable; i la protecció i millora dels recursos turístics.
 
Fons per al Foment del Turisme

La Comissió del Fons per al Foment del Turisme és l’òrgan encarregat de proposar les directrius d’actuació dels recursos procedents de l’Impost sobre les estades en establiments turístics i que reverteixen en la promoció, la modernització i la millora del sector turístic català.
 
Aquest òrgan, presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, està  format  per representants de diferents departaments de la Generalitat, representants del sector turístic privat de Catalunya i de les administracions locals catalanes.
 
Un altre òrgan del Fons és el Comitè Bilateral que es reuneix cada 3 mesos i que decideix l’assignació dels recursos del Fons perquè siguin transferits als ajuntaments i als organismes de la Generalitat que han d’utilitzar-los. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia