Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat finalitza la prealerta preventiva del pla CAMCAT un cop dissolta la taca d'hidrocarbur davant la platja de Gavà

query_builder   24 juliol 2014 13:42

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat finalitza la prealerta preventiva del pla CAMCAT un cop dissolta la taca d'hidrocarbur davant la platja de Gavà

 
  • Els serveis de socorrisme de Gavà han tornat a posar la bandera verda a la platja i el bany ja torna a ser segur
 
  
Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha finalitzat la Prealerta del Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya CAMCAT un cop dissolta la taca d’oli que ha aparegut aquest matí, als volts de les 11.15 hores, davant la platja de Gavà (Baix Llobregat).
 
La taca d’hidrocarbur, d’uns 3 km de llarg i 4 metres d’amplada, havia estat localitzada pel socorrista de la Creu Roja, a uns 50 m de la platja de Gavà.
 
Salvament Marítim s’ha desplaçat a la zona amb una embarcació i un helicòpter, i ja han aconseguit dissoldre la taca amb les hèlix de la mateixa embarcació. Creu Roja també ha col·laborat en les tasques de dissolució de la taca amb una embarcació.
 
En aquests moments, el servei de socorrisme ja ha procedit a tornar a posar la bandera verda.
 
L’ajuntament de Castelldefels ha activat preventivament el seu pla municipal per contaminació accidental de les aigües marines.  
 
Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha fet seguiment detallat de l’evolució de la taca i la contaminació, i ha estat en contacte amb els municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.
 
 
Barcelona, 24 de juliol de 2014
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia