El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Sant Celoni (Vallès Oriental), juntament amb l'alcalde de la localitat, Joan Castaño.
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Sant Celoni (Vallès Oriental), juntament amb l’alcalde de la localitat, Joan Castaño. Durant l’acte, Isern ha destacat: "Volem col·laborar amb Sant Celoni perquè la seguretat viària és el que genera més consens". D’altra banda, Castaño ha ressaltat que “el pla ajudarà a millorar els accessos als polígons des de la C-35".
 
El PLSV a Sant Celoni, un municipi amb 16.905 habitants, té l’objectiu d’aplicar mesures correctores i preventives per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal. Els eixos principals d’aquest PLSV incidiran entre d’altres aspectes, en la millora dels accessos al municipi des de la C-35 (una via amb un elevat trànsit de pas i intern, i carretera de confluència de ciclistes que es dirigeixen cap al Montseny), en la pacificació del nucli històric i en la millora de la visibilitat de les seves cruïlles i de l’accessibilitat en els carrers secundaris del centre urbà i de les zones residencials.
 
L’impuls de Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local l’SCT realitza aquest plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Fins a l'any 2013 s'han elaborat un total de 156 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 81,4% de la població catalana. Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. El director de l'SCT signa a Sant Celoni  el Pla Local de Seguretat Viària del municipi

Nota en pdf. El director de l'SCT signa a Sant Celoni el Pla Local de Seguretat Viària del municipi
PDF | 59