Territori

El conseller Vila assisteix a la primera sessió de la nova Comissió territorial d'urbanisme de l'Alt Pirineu

query_builder   24 juliol 2014 18:49

event_note Nota de premsa

El conseller Vila assisteix a la primera sessió de la nova Comissió territorial d'urbanisme de l'Alt Pirineu

TES
El conseller Vila, aquesta tarda, a la primera Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu.
  • Exercirà les seves funcions a les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, i permetrà acostar al territori la presa de decisions urbanístiques.
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assistit avui a la Seu d’Urgell a la primera sessió de la nova Comissió territorial d’urbanisme de l’Alt Pirineu, que exercirà les seves competències a les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Fins ara, la comissió territorial de Lleida era l’encarregada d’aprovar el planejament urbanístic de l’Alt Pirineu.
 
La de l’Alt Pirineu completarà la distribució dels òrgans urbanístics de Catalunya, tot afegint-se a les vuit comissions que ja existeixen, i que són les de Girona, Lleida, Barcelona, Àmbit Metropolità de Barcelona, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Val d’Aran i Catalunya Central. La Subcomissió d’Urbanisme del municipi de Barcelona, de la seva banda, deriva de la Carta Municipal.
 
L’objectiu de la creació de la nova Comissió de l’Alt Pirineu és potenciar la descentralització de l’organització urbanística, acostar la presa de decisions al territori i aconseguir una major transparència en la tramitació dels expedients.
 
Les sessions tindran lloc cada dos mesos de manera itinerant per totes les comarques que abasta. La seu de la Comissió s’ubicarà als Serveis Territorials d’Urbanisme de Lleida mentre no es despleguin els corresponents a l’Alt Pirineu.
 
Un funcionament simplificat
 
La Comissió territorial d’Urbanisme de l’Alt Pirineu és la primera que se cenyirà a la nova composició i règim de funcionament establert pel reglament aprovat el passat mes de maig sobre els òrgans urbanístics col·legiats.
 
Inaugura així una nova etapa en el funcionament d’aquests òrgans, que seguiran, a partir de setembre, la resta de les comissions territorials d’urbanisme. El reglament simplifica el funcionament de les comissions i, indirectament, de la tramitació urbanística, en suprimir l’exigència d’una ponència tècnica prèvia.
 
Les comissions territorials d’urbanisme són òrgans urbanístics de la Generalitat, adscrites al Departament de TES, que compleixen funcions de caràcter informatiu, consultiu, gestor, resolutiu i, a instàncies dels ajuntaments, també de caràcter interpretatiu. La comissió de l’Alt Pirineu té la següent composició:
 
· Un president, que és el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat i un vicepresident, que és el subdirector general d’Urbanisme.
· 8 representants del Departament de TES.
· 8 representants d’altres departaments de la Generalitat.
· 6 representants dels ens locals i 1 del consell de vegueria que, de forma transitòria, ocuparà un representant de la Diputació de Lleida.
· 7 representants dels col·legis professionals.
· 3 persones de reconegut prestigi en matèria d’urbanisme, habitatge i medi ambient, que nomena el conseller.
 
A més, també assisteix, amb veu però sense vot, un representant de l’Administració de l’Estat, així com, amb el mateix règim, els alcaldes de l’Alt Pirineu quan es consideri el planejament general del seu municipi.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43

Foto

Foto
JPG | 550

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia