Moment de l'alliberament
Moment de l'alliberament
Personal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va retornar al medi natural un torlit ( Burhinus oedicnemus) ocell catalogat com a protegit que ha estat ingressat més dos mesos al Centre de Fauna de Vallcalent.
 
L’animal va ser recollit per un particular al terme municipal d’Àger i traslladat al Centre de Vallcalent pels Agents Rurals el passat 2 de maig per a la seva recuperació. En el moment del seu ingrés presentava símptomes d’estrès i debilitat. Després de passar unes setmanes a la clínica del centre i ser sotmès a tractament  va anar recuperant pes i força. Setmanes més tard va ser traslladat a la gàbia de vol per poder recuperar el to muscular i la resistència de vol necessaris per poder retornar a la vida salvatge.
 
Finalment ahir va poder ser alliberat i es va optar per retornar-lo precisament al punt on s’havia recollit, una masia a les afores d’Àger ( la Noguera). El  torlit va ser localitzat al garatge d’aquesta masia situada en una zona agrícola .
 
El torlit és un ocell estèpic que viu principalment a les zones cerealístiques de secà, fonamentalment a les terres de Ponent. De mida mitjana amb un fort bec de color groc i negre amb uns grans ulls grogs presenta un plomatge adient per camuflar-se.
 
Tot i que la distribució d’aquesta espècie protegida es concentra a la depressió central  no és massa habitual trobar-lo a la part alta de la comarca de la Noguera. Per això es va optar per tornar-lo al lloc d’origen, ja que allí és una espècie poc freqüent. Catalunya es calcula que té una població de torlits d’uns 2000 exemplars madurs. Aquestes aus fan el niu directament a terra dins les zones cerealístiques. 

1  

Imatges

Moment de l'alliberament

Moment de l'alliberament 3654