la campanya fomenta els bon hàbits alimentaris entre els escolars
la campanya fomenta els bon hàbits alimentaris entre els escolars
 
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma Pelegrí, ha demanat a la ministra d’Agricultura, Isabel Gacía-Tejerina, que s’incloguin la mel i l’oli d’oliva en el futur programa europeu de suport conjunt de la fruita i la  llet  als centres escolars que està preparant la Comissió Europea amb l’objectiu d’ampliar la inclusió de productes saludables, vinculats a la dieta mediterrània, en la distribució d’aliments que es fa a els escoles .
 
 Aquesta sol·licitud formulada pel Conseller respon a l'estratègia del Departament que encapçala el Sr. Pelegrí de promocionar la Dieta Mediterrània i els productes alimentaris a ella associats, principalment l'oli d'oliva. Aquesta demanda també pretén aprofitar els bons resultats del programa Fruita a les Escoles que el DAAM impulsa conjuntament amb la Comissió Europea i que està demostrant que incentiva l'adopció d'hàbits més saludables entre l'alumnat i de retruc, a les famílies catalanes.
 
Cal recordar que la proposta actual de modificació d’aquests programes europeus de suport recull la inclusió d’aquests productes dins les mesures educatives de suport però no dins l’àmbit d’actuació dels productes a distribuir.
 
En aquest sentit, segons  resposta de la ministra, el tema s’ha plantejat tant en les reunions del consell de ministres d’agricultura  com del comitè especial d’Agricultura de la CE, per bé que només s’han posicionat a favor de la mesura França, Itàlia i Grècia, a més d’Espanya.
 
 
 

1  

Imatges

la campanya fomenta els bon hàbits alimentaris entre els escolars

la campanya fomenta els bon hàbits alimentaris entre els escolars 3586