• Fins a les 20.00 h d’avui diumenge, hi ha hagut un accident mortal amb una persona morta, dues ferides de gravetat i una ferida de caràcter menys greu a les carreteres i autopistes catalanes 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 25 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 27 de juliol, s’ha registrat un accident mortal, amb una persona morta, dues ferides de gravetat i una ferida menys greu a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
L’accident va passar ahir dissabte cap a les 17.19 h al punt quilomètric 39,5 de la carretera C-14 a l’altura de Montblanc (Conca de Barberà) en sentit Tarragona.  Per causes que encara s’estan investigant, hi va haver una col·lisió lateral per fregament entre dos turismes. Com a conseqüència de la topada, una menor de 12 anys va morir i tres persones més van resultar ferides, dues de gravetat i una de caràcter menys greu. Els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques les van traslladar a l’hospital Joan XXIII.  Pel que fa a l’afectació viària, entre 17.30 i 20.13 h la C-14 va estar tallada a l’altura de Montblanc en tots dos sentits.
 
Quant a la mobilitat d’aquest diumenge d’operació retorn de cap de setmana, hi ha hagut vies amb més volum de circulació. Entre elles:
 
-       N-340: al Vendrell en sentit Barcelona;
-       C-32 Sud: entre Castelldefels i Sant Boi en sentit Barcelona;
-       B-20: a Sant Boi de Llobregat en sentit Barcelona;
-       C-31 Sud: a Viladecans en sentit Barcelona;
-       C-32 Nord: a la zona de Mataró en sentit Barcelona;
-       C-65: a Santa Cristina d’Aro en sentit Barcelona;
-       C-31: a Santa Cristina d’Aro en sentit Barcelona;
-       GI-682: a Blanes en sentit sud per enllaçar amb la N-II;
-       C-260: a Figueres en sentit Figueres;
-       AP-7: a la Roca del Vallès en sentit Granollers.
 
També destacar que, a causa d’accidents, hi ha hagut restriccions a la C-25 a Calldetenes en sentit Cervera; a la C-32 Nord a Alella en sentit Barcelona; i a la C-13 a Vallfogona de Balaguer en sentit Andorra.
 
Per tal de minimitzar les possibles afectacions viàries del retorn de cap de setmana, aquesta tarda l’SCT ha establert mesures especials. Ha habilitat un carril en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès en sentit Granollers i entre Santa Margarida i els Monjos i Martorell en sentit Papiol; a la C-32 Nord entre Arenys i Vilassar de Mar i entre Vilassar i Montgat en sentit Barcelona; i a la C-32 Sud entre Castelldefels i L’Hospitalet en sentit Barcelona. Per aquest mateix motiu, també ha tallat el ramal d’enllaç de la C-31 a Castell-Platja d’Aro en sentit Platja d’Aro, i ha habilitat un carril d’incorporació a la C-65 a Cassà de la Selva en sentit Girona. Així mateix, ha obert el bus-VAO de la C-58 de Ripollet a Montcada d’entrada a Barcelona per a tots els vehicles –tret camions de 7,5 tones o més.
 
Ahir dissabte hi va haver més volum de trànsit a l’AP-7 i a les vies que permeten accedir cap a la Costa Brava i la Costa Daurada. En concret, en els següents trams:
 
-       AP-7: entre Mollet i Parets, a la Roca i a Maçanet en sentit Girona/França;
-       AP-7: entre el Papiol i Castellbisbal i a Martorell en sentit Tarragona;
-       C-32: a Mataró i a Palafolls en sentit Blanes;
-       GI-600: a Tordera en sentit Blanes;
-       N-II: a Vilassar de Mar en sentit Girona;
-       N-340: al Vendrell en sentit Tarragona i a Creixell en sentit Barcelona;
-       C-31: a Vilanova i la Geltrú en sentit Tarragona;
-       C-32: a Castelldefels en sentit Sitges.
 
També cal destacar que a la GI-550 es va donar pas alternatiu a Sant Hilari Sacalm en tots dos sentits per un camió frigorífic avariat. D’altra banda, a la C-58 hi va haver problemes de trànsit entre Montcada i Reixac i Barberà del Vallès en sentit Sabadell per un accident amb un turisme bolcat.
 
Durant el matí de dissabte, l’SCT també va establir mesures a la GI-662 a Castell-Platja d’Aro en sentit nord per garantir una mobilitat més fluïda.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 25 al 27 de juliol

Nota en pdf. Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 25 al 27 de juliol
PDF | 67