Economia i Hisenda

La Generalitat de Catalunya i "la Caixa" subscriuen el conveni en matèria d'obra social per al 2014

query_builder   28 juliol 2014 14:40

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya i "la Caixa" subscriuen el conveni en matèria d'obra social per al 2014

 
Fotografia de la sigantura
  • Ambdues institucions impulsaran aquest any projectes conjunts d'obra social per valor de 28,5 milions d'euros, abastant els àmbits social, científic, cultural i mediambiental.
  • Durant el 2014, ”la Caixa” incrementa el pressupost de la seva Obra Social a Catalunya fins a 212,2 milions d’euros, en comparació amb els 200 milions de 2013.
  • Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha manifestat que «des de fa setze anys, aquest acord amb la Generalitat ratifica la nostra voluntat de contribuir al progrés de la societat catalana. És la mateixa voluntat que va marcar el naixement de l’entitat, fa més d’un segle, i que, tot i els canvis dels darrers temps, mantenim inalterable».
  • Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement, ha destacat el compromís de la Fundació per preservar l’obra social i ha assegurat que “l’entitat ha sortit reforçada de la crisi, esdevenint la primera fundació d’Espanya i una de les més importants del món”.
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’obra social que el Govern de la Generalitat manté amb les entitats integrants de la Federació Catalana de Caixes d’Estalvis. L’acte ha tingut lloc a la seu del Departament d’Economia i Coneixement.
 
Aquest 2014, "la Caixa" es compromet a invertir 28,5 milions d’euros en projectes de progrés de caràcter assistencial, social, cultural i de recerca. Globalment, el pressupost total de "la Caixa" per a obra social a Catalunya s’incrementa fins els 212,2 milions d’euros aquest any, en comparació amb els 200 milions de 2013.
 
La Generalitat subscriu aquest conveni amb les entitats financeres en el marc del que disposa la Llei de caixes d’estalvis de Catalunya, que atorga a l’Administració catalana una tasca orientadora en matèria d’obra social. Com cada any, l’import total de la dotació es dividirà en dos trams. El primer, amb el 80% del pressupost, es destinarà a finançar iniciatives socials d’especial rellevància escollides conjuntament per representants de la Generalitat de Catalunya i de ”la Caixa”, mentre que el 20% restant s’invertirà en projectes d’organitzacions sense ànim de lucre que hagin estat seleccionats prèviament per diversos departaments de la Generalitat.
 
Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha manifestat que «des de fa setze anys, aquest acord amb la Generalitat ratifica la nostra voluntat de contribuir al progrés de la societat catalana. És la mateixa voluntat que va marcar el naixement de l’entitat, fa més d’un segle, i que, tot i els canvis dels darrers temps, mantenim inalterable».
 
Per la seva banda, el conseller Mas-Colell ha destacat el compromís de la Fundació Bancària “la Caixa” en la preservació de l’obra social, que ha definit com “el llegat històric d’una tasca continuada de responsabilitat social”. “Aquesta entitat no només ha sabut superar la crisi sinó que n’ha sortit reforçada i la seva fundació ha esdevingut la primera d’Espanya i una de les més importants del món”, ha destacat.
 
 
Resposta als reptes socials actuals
 
Al llarg de 2013, la Generalitat i l’Obra Social ”la Caixa” van desenvolupar projectes conjunts en quatre grans àmbits: social, investigació, cultura i medi ambient.
 
En resposta a la conjuntura actual, les iniciatives de caire social van concentrar un 44% del pressupost. L’atenció a la infància desfavorida, la lluita contra la violència de gènere i la cura de la gent gran van ser algunes de les línies d’actuació prioritàries en aquest àmbit durant 2013. La col·laboració per facilitar beques menjador o el suport a entitats com la Fundació Catalana de l’Esplai, la Fundació Raval Solidari i la Fundació Privada Nenes i Nenes amb càncer en són dos exemples concrets.
 
Les aliances amb l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGLOBAL), centrat en millorar la salut i el desenvolupament de les poblacions més vulnerables, i la Fundació Pasqual Margall, que lidera un estudi per identificar els factors que influeixen en l’aparició de l’Alzheimer, fan palesa la tasca que s’ha dut a terme en favor de la investigació a Catalunya. A això s’afegeix el recolzament a institucions com l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), entre d’altres.
 
El programa Romànic Obert, que treballa en la rehabilitació de 74 monuments emblemàtics del romànic català, i el projecte Cellers Cooperatius són dues de les fites destacades de la col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Generalitat en matèria cultural.
 
A totes aquestes iniciatives s’afegeixen les diferents tasques dutes a terme per la preservació d’espais naturals catalans.

2  

Imatges

Fotografia de l'acte de signatura (1)

Fotografia de l'acte de signatura (1) 503

Fotografia de l'acte de signatura (2)

Fotografia de l'acte de signatura (2) 458

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 131

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia