Cultura

Vuit galeries catalanes participaran a la fira internacional ArtRio 2014 amb el suport del Departament de Cultura

query_builder   30 juliol 2014 10:10

event_note Nota de premsa

Vuit galeries catalanes participaran a la fira internacional ArtRio 2014 amb el suport del Departament de Cultura

  • La fira tindrà lloc del 10 al 14 de setembre a Rio de Janeiro (Brasil) i comptarà amb un centenar de galeries procedents de 14 països
  • Les galeries catalanes que hi assistiran són: ADN Galeria, Galeria Joan Prats, Galeria Marc Domènech, Galeria Mayoral, Galeria Senda, Galeria Trama, Polígrafa Obra Gràfica i +R maserre galeria  
  • La presència de Catalunya a ArtRio es completarà amb la participació del director del MACBA en el cicle de converses “Construint històries”
Vuit galeries catalanes participaran a la fira internacional ArtRio 2014, que es farà a Rio de Janeiro (Brasil) del 10 al 14 de setembre. La participació a la fira d’art, que respon a una proposta de l’associació Art Barcelona, compta amb el suport econòmic del Departament de Cultura. 
 
Les galeries catalanes que assistiran a ArtRio són: ADN Galeria, Galeria Joan Prats, Galeria Marc Domènech, Galeria Mayoral, Galeria Senda, Galeria Trama, Polígrafa Obra Gràfica i +R maserre galeria.  
 
La presència d’aquestes vuit galeries a la fira ha tingut també el patrocini de Singapore Airlines.
 
La quarta edició d’ArtRio tindrà lloc al recinte de Píer Mauá de Rio de Janeiro i comptarà amb un centenar de galeries procedents de 14 països: Brasil, Alemanya, Argentina, Espanya, Estats Units, França, Luxemburg, Mèxic, Portugal, Regne Unit, República Dominicana, Sudàfrica, Suïssa i Uruguai. Destaca la participació d’algunes galeries de referència internacional com les americanes Gagosian Gallery i Pace Gallery o les britàniques White Cube i Victoria Miro Gallery.
 
ArtRio es perfila com un dels pols d’atracció més destacats de Llatinoamèrica per a les galeries i els agents artístics d’arreu del món. A més, la fira és reconeguda pel gran públic com un esdeveniment únic que ofereix l’oportunitat de veure, en un mateix espai, obres de grans mestres i també el treball de joves artistes. Actualment el mercat emergent brasiler és un dels que desperta major interès en l’escena artística contemporània.
 
La presència de Catalunya a ArtRio es completarà amb la participació de Bartomeu Marí, director del MACBA, en el cicle de converses “Construint històries”. Aquest cicle l’ha concebut per encàrrec de l’organització el director de la Cisneros Fontanals Art Foundation de Miami, Jesús Fuenmayor, amb el denominador comú de “Col·leccionisme”. Marí conversarà amb Kaira M. Cabañas, professora de la Universitat de Rio de Janeiro, que va ser alumne del Programa d’Estudis Independents (PEI) del MACBA, un programa internacional que ha esdevingut referència en l’àmbit de la pedagogia de la contemporaneïtat.
 
(Consulteu el dossier adjunt per conèixer les propostes de cada galeria per a la fira)

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Galeries catalanes a ArtRio 2014

Dossier de premsa: Galeries catalanes a ArtRio 2014
PDF | 8959

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia