Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   29 juliol 2014 14:47

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

El Govern declara la Dansa de la Gala de Campdevànol element festiu patrimonial d’interès nacional
 
El Govern ha acordat declarar la Dansa de la Gala de Campdevànol element festiu patrimonial d’interès nacional i inscriure-la al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.
 
La Dansa de la Gala de Campdevànol és l’acte principal de la Festa Major del Roser, que se celebra el tercer diumenge de setembre. Es tracta d’una dansa amb un important arrelament popular i és un esdeveniment social i festiu molt esperat. La Dansa és representativa d’antigues danses cerimonials i té el seu origen en el traspàs de càrrecs de les pabordies del Roser. L’organitza l’Ajuntament de Campdevànol i es balla el diumenge i el dilluns a la plaça de la Dansa, amb un protocol i cerimonial molt acurats.
 
És executada per sis parelles i el capdanser, en total 13 balladors, que vesteixen la indumentària pròpia de la Dansa. El capdanser vesteix de negre, porta barret de copa i gambeto, i la batllessa porta un vestit negre i mantellina blanca. La resta de balladores, la campesa i les pabordesses vesteixen una faldilla florejada, gipó, davantal negre, mocadors de seda, mitges i caputxes blanques. Els balladors porten barretina, faixa, espardenyes, pantalons fins a mitja cama i armilla, de tonalitats diferents per distingir-los. La Dansa ha anat incorporant canvis en el vestuari, en la part coreogràfica i musical, i també en el sistema de renovació dels balladors, modificacions produïdes sobretot a meitat del segle XX, però que no n’han afectat l’estructura bàsica.
 
El Govern atorga la concessió definitiva de ràdio municipal a l'Ajuntament de Roquetes
 
El Govern ha acordat avui atorgar a l'Ajuntament de Roquetes la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència. El consistori ja disposava des de l’any 1992 de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal. Després del compliment dels procedents tràmits administratius i tècnics i d’haver superat la inspecció preceptiva i obtenir l’autorització de posada en servei per part de l’administració competent, el Govern ha procedit a l'atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal.

 
El Govern autoritza els representants de la Generalitat a votar favorablement a la dissolució i liquidació del Consorci ITCAT
 
El Govern ha acordat autoritzar els representants de l’Administració de la Generalitat de Catalunya en els òrgans de govern del Consorci Infraestructures de Telecomunicacions de Catalunya (ITCAT) a votar favorablement a la dissolució i liquidació d’aquesta entitat i a dur a terme les actuacions necessàries per fer-les efectives.
 
L’acord d’avui s’emmarca dins les mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya que estableix l’Acord del Govern de 2 d’agost de 2011, i l’Acord del Govern de 10 de juliol de 2012, pel qual s’aproven criteris per a la creació, la modificació i la supressió d’entitats participades per la Generalitat, per a la presa de participació i la desvinculació d’entitats existents i per a la tramitació de determinades propostes d’acord de Govern relatives a Consorcis.
 
La Generalitat i el Consorci Localret, mitjançant la signatura d’un conveni, continuaran treballant per promoure el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions arreu del territori català.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia