Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha passat a fase d’ALERTA el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les precipitacions intenses, amb fort vent i calamarsa que afecten i poden afectar les properes dues hores el Maresme, Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental.

Pluja intensa
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s'han observat i es poden reproduir pluges intenses amb calamarsa i fort vent.  Les precipitacions poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts a Barcelonès, Maresme i els dos vallesos.
 
INCIDÈNCIES
 
El TELÈFON D'EMERGÈNCIES 112 ha atès 45 trucades des de les 14.00 h per incidències derivades de la pluja, la majoria des del Maresme. El municipi des d'on s'han rebut més trucades és Vilassar de Mar (18). De les 45 trucades al 112, s'han derivat 32 a Bombers de la Generalitat. Els efectius han estat requerits, bàsicament, per esgotaments d’aigua en baixos, terrasses i garatges i per treure aigua de la via pública, retirar algun arbre caigut i fer sanejaments diversos. A Mataró, Badalona i Mollet del Vallès, la caiguda d’arbres ha afectat algun vehicle que estava estacionat, però cap persona ha resultat ferida. Des del Maresme se'ls ha requerit en 21 ocasions diferents.
 
FERROCARRILS: Es troba tallada la R1 entre Vilassar de Mar i Masnou en ambdós sentits per uns tendals que han caigut per la pluja afectant la catenària. El pla Ferrocat es troba en fase de prealerta per aquest fer.
 
CONSELLS
 
Protecció Civil de la Generalitat demana fer seguiment de l’evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir sobretot en el cas de viure a desplaçar-se a l’entorn de rius i rieres i zones inundables en general, i també seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a les eventuals incidències viàries, així com moderar la velocitat en els llocs on plogui amb intensitat. 
 
Igualment cal allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i, especialment, en els llocs costaners o propers a la costa que reben molta afluència de gent per aquestes dates, evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables, poden ser enduts per una crescuda sobtada del cabal, posant en perill la integritat de les persones i dels béns.
 
En el cas que hi hagi tempesta amb aparat elèctric (llamps), cal evitar situar-se sota o a prop de torres de la llum, arbres solitaris i sortir de l’aigua si ens trobem a la platja.