Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: Finalitza l'ALERTA del Pla INUNCAT un cop ha passat el front de tempestes que ha afectat Maresme, Barcelonès i part dels vallesos

query_builder   29 juliol 2014 18:46

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Finalitza l'ALERTA del Pla INUNCAT un cop ha passat el front de tempestes que ha afectat Maresme, Barcelonès i part dels vallesos

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha finalitzat l'ALERTA el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT que s'havia activat aquesta tarda per les precipitacions intenses, amb fort vent i calamarsa que han afectat el Maresme, Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental.
 
Pluja intensa
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s'havien observat pluges intenses amb calamarsa i fort vent. Les tempestes han passat molt ràpid i han estat molt intenses, amb puntes de fins a 29 l/m2 en deu minuts a Vilassar de Mar, per exemple, fet que ha provocat que les rieres patissin un augment important del cabal en poc temps.
 
INCIDÈNCIES
 
El telèfon d'emergències 112 ha atès 65 trucades des de les 14.00 h fins les 18.30 h per incidències derivades de la pluja, la majoria des del Maresme. El periode en el que hi ha hagut més incidències ha estat entre les 15.30 i les 16.30 h, en el que s'han rebut 47 trucades per incidències. El municipi des d'on s'han rebut més trucades és Vilassar de Mar (27), seguit de Premià de Mar (11), Barcelona (4), Badalona (4) i El Masnou (4). Del total de 65 trucades al telèfon 112, 36 han estat per inundacions de baixos i pàrquings i de carrers i carreteres, mentre 9 han estat per arbres i branques caiguts.
 
De les 65 trucades al 112, s'han derivat 58 a Bombers de la Generalitat. Els efectius han estat requerits, bàsicament, per esgotaments d’aigua en baixos, terrasses i garatges i per treure aigua de la via pública, retirar algun arbre caigut i fer sanejaments diversos. A Mataró, Badalona i Mollet del Vallès, la caiguda d’arbres ha afectat algun vehicle que estava estacionat, però cap persona ha resultat ferida. Des del Maresme se'ls ha requerit en 39 ocasions.
 
FERROCARRILS: S'ha restablert la circulació de la línia R1 entre Vilassar de Mar i Masnou en ambdós sentits, que s'havia vist tallada per uns tendals d'una guingueta que el fort vent i la pluja han arrencat i han caigut sobre la catenària. El pla Ferrocat s'ha posat en prealerta mentre es tornava a la normalitat.
 
Els efectius de diverses associacions de voluntaris de Protecció Civil dels municipis afectats han col·laborat en les tasques de restabliment de la normalitat.  
 
Moltes platges catalanes mantenen encara bandera vermella (prohibit el bany) o groga (molta precaució en el bany) degut al mal temps. Es pot consultar l'estat de les platges a www.gencat.cat/interior/estatplatges
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia