Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la precaució davant el risc d'incendi forestal al sud de Tarragona i a les Terres de l'Ebre

query_builder   30 juliol 2014 10:45

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la precaució davant el risc d'incendi forestal al sud de Tarragona i a les Terres de l'Ebre

  • El pla INFOCAT s’ha posat en Prealerta per risc d’incendi forestal que afecta a les comarques del Baix Camp i el Priorat a Tarragona i a totes les comarques de les Terres de l’Ebre
 
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi forestal que afecta avui a les comarques al sud de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. És per això que es recomana extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses.
 
En base a les dades del mapa de perill d’incendi forestal de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, les comarques on es determina un risc elevat d’incendi forestal avui són:
  • Demarcació de Tarragona: Baix Camp i Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
 
Cal tenir en compte que tot i les pluges abundants ahir i en dies anteriors d’aquest estiu, el terç sud és el que menys pluges ha rebut i a aquesta circumstància s’afegeix que avui continua el vent de mestral en diverses zones, d’acord a la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya.
Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses, i que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin al telèfon d’emergències 112.
 
Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.
 
Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins encara que semblin apagats, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, estan anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Trobareu també la informació de la prealerta INFOCAT al twitter @emergenciescat i al facebook https://www.facebook.com/emergenciescat i podeu accedir al detall dels consells de prevenció i autoprotecció a l’enllaç web www.gencat.cat/interior/incendisforestals
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia